*Nettavisen.*

Med VPN surfer du sikkert på hjemmekontoret

Reklame
VPN

En VPN-konto er en billig måte å gjøre surfingen sikrere på.

Svært mange nordmenn jobber for tiden hjemmefra. Det kan by på sikkerhetsproblemer.

23.04.20 09:55

IKT Norge advarer på sine nettsider om at man må være ekstra varsom med nettsikkerheten på hjemmekontoret ettersom man surfer utenfor bedriftens eget nett. Det gjelder også dersom man jobber på åpne nett på offentlige steder.

Dersom arbeidsgiveren ikke har et eget sikkerhetsopplegg for hjemmekontor, kan et virtuelt privat nettverk, bedre kjent som en VPN-tjeneste, være en god løsning. Kort forklart bruker man VPN til å surfe anonymt og sikkert på nett.

NordVPN - best i test hos Tek.no

PureVPN - en av de billigste aktørene på det norske markedet

Sikrer deg mot overvåking og hacking

Du kobles til en server som normalt står i et helt annet land enn det du befinner deg i, og nettkommunikasjonen din kan dermed ikke spores tilbake til deg. Slik kan du ivareta datasikkerheten din ved å beskytte deg mot overvåking, hacking, svindel og andre farer. VPN er spesielt viktig hvis du er koblet på offentlig wifi.

Sikkerhet er imidlertid bare én av mange fordeler med VPN. Ved å surfe via en amerikansk server, kan du få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix og andre amerikanske strømmetjenester. Disse har gjerne et mye større utvalg enn de norske versjonene, og du kan se premierer på populære filmer og serier lenge før lanseringsdato i Norge.

Les også: Slik bygger du et perfekt hjemmekontor

Se NRK og norske tjenester i utlandet

På tilsvarende måte kan du få tilgang til NRK og andre norske tjenester og programmet i utlandet ved å koble deg opp på en norsk server. Du kan også få tilgang til blokkerte sider og tjenester hvis du befinner deg i et land der myndighetene sensurerer internett.

Genialt hvis du er på utenlandsferie eller bor eller studerer i utlandet.

Klikk på bildet for å forstørre. Dett er noen av de mange plattformene du kan sikre hos NordVPN.

Dett er noen av de mange plattformene du kan sikre hos NordVPN.

De beste VPN-tjenestene
Det vrimler av tilbydere av VPN, og det kan være vanskelig å vite hvilke du bør vurdere. To av de mest populære leverandørene blant norske brukere er NordVPN og PureVPN.

NordVPN har fått positive omtaler fra BBC, Forbes, The Guardian og andre kjente utenlandske medier, og ble kåret til testvinner da anerkjente Tek.no gjennomførte 810 målinger hos åtte leverandører.

Tek.no trekker frem at NordVPN jevnt over scorer bra på alle nøkkelfunksjoner, at hastigheten er i toppsjiktet, og at man har mulighet til å kjøpe en dedikert IP-adresse – noe som øker sjansen for at man får tilgang til geoblokkert innhold, som for eksempel amerikanske Netflix, uten avbrudd.

Akkurat nå får du 70 % rabatt på en av pakkene til NordVPN!

PureVPN har en score på meget sterke 9,5 av 10 mulige poeng på Trustpilot, noe som tyder på at kundene er svært fornøyde. Du kan prøve tjeneste i 7 dager for kun kun 0,99 dollar.

Les mer om PureVPN og bestill tjenesten her!

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.

Annonsebilag