Fastpris er normalt ikke den avtaleformen ekspertene anbefaler, men i enkelte situasjoner kan det lønne seg å binde strømavtalen. Ifølge statistikk fra SSB var fastpriskontrakter den klart billigste formen for strømprisavtale hele første halvår i 2019.

De siste månedene har strømprisen vært rekordlav i Norge, og det har derfor også dukket opp fastprisavtaler med en kilowattpris som er langt under det spotprisen i snitt pleier å ligge på.

Fastpris langt under normalt nivå for høsten

Hvis du bestiller kampanjen Agva Fast 3 mnd i dag, er du sikret strøm til en pris på kun 8,9 øre per kilowattime til slutten av oktober. Det tilsvarer en forventet månedspris på kun 41 kroner*.

Strømprisen pleier å ligge langt over 8,9 øre per kilowattime på høsten. Ser man på snittprisen for oktober i Sørøst-Norge de siste fire årene, var den på 46,42 øre i 2019, 49,51 øre i 2018, 32,43 øre i 2017 og 36,97 øre i 2016.

Her har du altså en fin mulighet til å sikre deg en forutsigbar og lav strømpris de neste tre månedene.

Etter kampanjeperioden følger du markedsprisen på strøm, og det er ingen bindingstid i etterkant.

Her bestiller du Agva Fast 3mnd

- Gir stabil og forutsigbar regning

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft anbefaler fastpris spesielt til forbrukere som ønsker stabile og forutsigbare regninger.

- I et historisk perspektiv har det ikke vært lønnsomt med fastpris, men det er samtidig svært sjeldent at spotprisen ligger så lavt som 8,90 øre per kilowattime. Med avtalen Agva Fast 3 mnd er man sikret en av de laveste prisene det norske markedet har opplevd frem til slutten av oktober – uansett hvordan prisen skulle utvikle seg, understreker Arctander.

Her bestiller du Agva Fast 3mnd


*Priseksempel på 41 kroner månenden: Leilighet i Oslo på 69 kvadratmeter. Kilde: Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no. Nettleie kommer i tillegg.