Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk hvor lav boligrente du har krav på

Hvis du kjenner til kredittscoren din, er det enkelt å finne ut om du har konkurransedyktige betingelser i banken.

De mange rentekuttene de siste månedene gjør at rentemarkedet kan fremstå som ganske kaotisk. Er 1,7 prosent en god rente nå? Stiller bankene strengere krav enn tidligere når de låner ut penger til kunder?

Alle lånekunder bedømmes av bankene utfra hvor god kredittcore de har. Kredittscoren gir bankene en objektiv bedømmelse av hvor trygg betaler du er. Har du for eksempel en score som faller innenfor «svært lav risiko»-kategorien (734 og oppover), skal du kunne få en meget god rente.

Sjekk hvor lav rente du kan oppnå

Sjekk kredittscoren din gratis

Som medlem av gratistjenesten Defero får du innsikt i egne kredittdata, deriblant kredittscore. Du får også tilgang til et rentepanel som viser deg laveste oppnåelige rente basert på din kredittscore.

- Tjenesten er svært populær, og medlemmene får gode forhandlingskort på hånden overfor banken når de kjenner til egen kredittscore og har sjekket rentepanelet. Enkelte medlemmer har fått boliglånsrenten redusert til under 1,5 prosent, sier daglig leder Eigil Arff Tarjem i Defero.

Her får du vite kredittscoren din

- Ikke like enkelt som før å få de best rente

Ifølge Tarjem er det viktigere enn noensinne å kjenne til kredittscoren dersom man ønsker å forbedre privatøkonomien.

- Ettersom styringsrenten er blitt kuttet med 1,5 prosentpoeng i år, ser vi at de med god kredittscore får markedets beste renter, helt ned mot de rentene man kan få av fagforeningene.

- Bankene har dog skrudd opp kravene til hvor god kredittscore som kvalifiserer til de beste rentene. Med Deferos rentepanel får du svar på om du kan be om bankens beste rente, og om de nåværende vilkårene er konkurransedyktige, avslutter Tarjem.

Sjekk kredittscoren din gratis her!