*Nettavisen.*

Sjekk kredittscoren din gratis

Reklame
En høy kredittvurdering kan hjelpe deg til å få gunstige vilkår for lån, forsikringer og en mengde andre økonomiske avtaler.

En høy kredittvurdering kan hjelpe deg til å få gunstige vilkår for lån, forsikringer og en mengde andre økonomiske avtaler.

Kredittdataene dine er svært viktige for privatøkonomien din. Men vet du hva slags score du har?

19.08.19 13:24

Svært få nordmenn har oversikt over egen kredittvurdering eller hvilken innvirkning scoren har på ulike aspekter av privatøkonomien.

Har du en god kredittvurdering, øker sannsynligheten for at du får tilslag på søknader om lån, forsikringer, kredittkort og svært mange andre økonomiske tjenester og avtaler. Du får også gjerne bedre rente og andre vilkår enn det personer med lav score gjør.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Kredittvurdering - verdens beste forhandlingskort
Å vite hva slags kredittvurdering man har er derfor helt essensielt når man skal forhandle om vilkår og detaljer i avtaler og kontrakter. Kjenner du ikke til scoren din, vet du heller ikke om du har dårlige eller gode kort på hånden.

Hvis du kan vise til at scoren din er utmerket, har du et meget godt argument for å kreve de beste vilkårene som er tilgjengelig.

Hos den nye tjenesten Defero, som har fått om lag 8000 medlemmer på kort tid, kan du sjekke kredittscoren din og få full innsikt i egne data. Tjenesten er helt gratis.

Klikk på bildet for å forstørre.

På Defero.no får du blant annet innsikt i hvordan din kredittscore er bygget opp.

Score fra 1 til 1000
Defero bruker Experian som leverandør av kredittinformasjon. De bruker følgende skala for kredittsjekk:

1000-734: «veldig lav risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent

733-550: «lav risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent

549-443: «medium risiko»: anbefaler at kunden blir godkjent, men manuell vurdering bør gjøres.

442-310: «høy risiko»: anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden

309-1: «veldig høy risiko»: anbefaler avslag.

Les mer om Defero og sjekk hvilken kredittscore du har!

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.