Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk om du har krav på premiumbetingelser i banken

Over en million nordmenn kvalifiserer til spesielt gode betingelser. Det magiske tallet er 734.

De fleste har opplevd å motta et gjenpartsbrev - typisk fra en bank - i forbindelse med at de har søkt om et lån. På gjenpartsbrevet får du innsikt i noe av informasjonen banken benytter når de gjør en risikoanalyse av deg.

Det er normal praksis for de fleste bedrifter å danne seg et bilde av risikoen forbundet med å inngå et kundeforhold til deg. Opplever de at det er stor fare for at du kan få betalingsproblemer, må du betale mer for å «gjøre opp for» denne risikoen.

Motsatt effekt har det om du oppleves som en trygg betaler – da vil banken kreve mindre betalt, fordi risikoen er mindre. Det er her din kredittscore kommer inn. Kredittscoren gir banken en objektiv bedømmelse av hvor trygg betaler du er.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Score over 734 er gunstig
Har du for eksempel en score som faller innenfor «Svært lav-risiko»-kategorien (734 og oppover), vil du ikke bare oppleve å kunne få innvilget lån umiddelbart, men også til spesielt gode betingelser!

Bankene har nemlig forskjellige strategier de følger for å betjene forskjellige kundegrupper. Kundegruppene fordeles gjerne etter risikoklasser, samt hvor lukrative kundene er for bankene. En person med høy kredittscore blir gjerne klassifisert som en «spesielt viktig kunde», fordi det er storsannsynlighet for at banken vil tjene gode penger på kunden, uten å ta på seg stor risiko.


Sjekk kredittscoren din gratis her!

Sjekk kredittscoren din gratis
Disse kundene – premiumsegmentet - vil derfor kunne få spesielt god behandling, som blant annet lavere rente, spesielle kredittkort, egen kundebehandler, lavere kostnader også videre. Bankene kjemper en innbitt kamp seg imellom for å kapre disse kundene, så for deg som forbruker er det viktig å kjenne til betydningen av kredittscoren din.

Scoren har rett og slett en enormt stor verdi når du skal forhandle betingelser med banken din!

Kredittscore og din komplette kredittrapport, med forklaring og innsikt får du helt gratis på defero.no. Tjenesten ble lansert i mai 2019, og det nærmer seg allerede 13.000 registrerte medlemmer.

- Det er tydelig at nordmenn begynner å forstå verdien av å vite sin kredittscore, og det hjelper å være proaktiv: Av Deferos medlemsmasse er faktisk hele 32 prosent innenfor den laveste risikoklassen, og de kan derfor være i posisjon til å få spesielt gode betingelser, forteller daglig leder Eigil Arff Tarjem i Defero.

Sjekk kredittscoren din gratis her!

Kredittscoren er viktig på flere områder
Det er ikke bare banker som benytter kredittscoren din. Faktisk gjør de aller fleste bedrifter som opererer med kreditt, dette – blant annet strømleverandører, mobiltelefonleverandører og forsikringsselskaper.

- Det er fullt mulig å forhandle om bedre betingelser overfor slike aktører også. Hvis du kan vise til at scoren din er utmerket, har du et meget godt argument for å kreve de beste vilkårene som er tilgjengelig. Sjekk kredittscoren din gratis på Defero nå og skaff deg et godt forhandlingskort, er oppfordringen fra Tarjem.