*Nettavisen.*

Slik gjør du bilen vårklar

Reklame

Få en ren og nypolert bil uten å kjøre den gjennom bilvaskemaskinen.

29.04.19 13:05

Det finnes to typer bileiere. Dem som elsker å gni og pusse på bilen, og dem som helst overlater slikt arbeid til vaskeautomaten.

Tilhører du den første kategorien, kjenner du nok til det mest som omtales i denne artikkelen fra før, men det er ikke umulig at du likevel kan snappe opp noen gode råd.

Er du derimot blant dem som finner liten interesse i å pleie bilen selv, bør du lese nøye. Bilvask og polering er nemlig mye enklere enn du tror, og resultat blir best om du gjør det selv. Enkle grep gjør bilholdet bedre og bilen blankere enn om du bruker maskin.

Her finner du et av Norges største utvalg av bilpleieprodukter

I samarbeid med den store bilpleieaktøren Bilpleiekongen skal vi gjøre rengjøring av bil til en lek.

Slik rengjør du bilen på 30 minutter

Rengjøring av bil er viktig, og det gjør at man bevarer bilens ytre på en særdeles god måte. Et tips: Rengjøring med høytrykksspyler er å foretrekke da dette går raskere enn med vanlig hageslange.

Med hjelp fra ekspertene hos Bilpleiekongen, har vi listet opp seks punkter du må følge for å få en ren og pen bil på kort tid. I riktig rekkefølge må du legge på avfetting, så påføre såpe, deretter spyle bilen og etterpå legge på lakkrens. Det siste du må gjøre, er å legge på hurtigvoks, og til slutt tørke bilen med et godt mikrofiberhåndkle.

Ønsker du en vaskepakke til bilen, finner du det på salg her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilpleiekongen har for tiden flere vaskepakker på salg.

6 tips for vårpleie av bilen

1. Legg avfetting på nedre del av tørr bil , og la avfettingen få lov til å «jobbe» noen minutter. Helst 4-6 minutter, men den må ikke tørke. Bruk en avfetting som er tixotopisk. Det vil si geleaktig, som dermed ikke renner bort.

2. Legg såpe utenpå avfettingen over hele bilen med hjelp av en lavtrykksprøyte. Slik får såpen jobbet med å løse opp skitten.

3. Spyl bilen grundig. Her er det viktig at du starter å spyle nede, og jobber deg oppover. Dette gjør vi fordi vannet ikke skal nøytralisere såpen før vi kommer med vanntrykket. Slik vasker du mest effektivt. Pass på at du spyler så grundig at du er sikker på å få bort alt løst bøss.

4. Grundig lakkrens. Det som nå ligger igjen på bilen, er en statisk hinne, som vi også kaller trafikkfilm, og mekanisk forurensing. Kjenner du langs nedre de av bilen, vil du nå merke nupper. Ved å bruke en clay-klut og rent såpevann skal vi fjerne begge disse i én operasjon! Fyll en bøtte med lunkent vann, og ha i dobbelt så mye såpe som det anvises på flasken. Dette gjør vi for å få bedre glid til clay-kluten. Vask nå hele bilen med clay-siden (den sorte) mot bilen. Du vil i denne prosessen merke at nuppene «slipper» og du får en helt glatt overflate. Skyll clay-kluten ofte i såpevannet, slik at du hele tiden har god «smøring»

5. Beskytt bilen. I den prosessen vi har vært igjennom, har vi også fjernet all beskyttelse som ligger på bilen. Vi legger derfor nå en ny, hurtig beskyttelse før vi tørker bilen. Det finnes flere typer hurtigvoks på markedet. De fleste av disse kan legges direkte på våt bil, og blir dermed en del av tørkeprosessen uten at det tar ekstra tid. CarPro HydrO2 er en berøringsfri sealer. Det vil si at det eneste du gjør, er å spraye den på våt, nyvasket bil, og spyler av igjen. Imponerende holdbarhet, og imponerende enkelt.

6. Tørk bilen. Det anbefales at du tørker bilen med et godt mikrofiberhåndkle til slutt. Dette for å unngå vannflekker/skjolder i lakken. Det desidert beste tørkehåndkle vi noen gang har testet er Diamond Perl.

Se det store utvalget bilpleieprodutker hos Bilpleiekongen

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.