*Nettavisen.*

Slik unngår du at alle kan se hvilke nettsider du besøker

Reklame

Dette er programvaren absolutt alle bør ha på egen smarttelefon eller datamaskin.

Det er ikke mange som synes det er spesielt hyggelig å gi full tilgang til absolutt alt i livet. Enkelte ting er ment å være private, og personlige.

Hvis du er på nett så vil du dele mer informasjon enn du aner. Vi har alle opplevd å få annonser for ting vi kanskje tilfeldigvis har søkt på eller nettsider vi en gang var på.

Samtidig ønsker ingen av oss å gi tilgang til hele datamaskinen eller telefonen vår. For å unngå å dele alt eller at noen får tilgang bruker mange av oss virusbeskytter, men det er ikke nok. I tillegg trenger du et beskyttende lag mellom deg og nettet som holder alt du gjør privat.

Sjekk her om du er beskyttet eller ikke

Det du trenger er det som kalles et VPN, som betyr at din telefon eller datamaskin blir anonymisert mens du er på nett. I praksis kan ingen se hva du gjør eller se hvem du er mens du er på nett om du velger det.

Slik fungerer det

Hver gang du skal på nett bruker du en tjenestegiver (kalt en ISP som forkortelse). Denne sender deg til riktig sted, og serveren på denne giveren - for eksempel Telenor - ser og lagrer det du gjør og hvilke sider du besøker. VPN sender trafikken din gjennom en ekstern server, en kraftig datamaskin, som koder alt det du gjør slik at ISP'en - den som gir deg nettet - bare får ting som ikke kan tolkes eller forstås.

Med militærgrad på beskyttelsen, et robust privat nettverk og muligheten til å ha lik beskyttelse uansett om du er hjemme med din egen maskin eller i et fremmed land med smarttelefonen kan du bruke NordVPN. Du kan beskytte deg mot hackere, ødeleggende programvare eller blokkere annonser som kan være ødeleggende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her finner du NordVPN

I tillegg kan en VPN gjøre at du i utlandet kan se på norske kanaler eller i Norge få tilgang til innhold som ellers er blokkert for ditt eget land. Vi bruker selv NordVPN på alle våre egne maskiner og mobiler hjemme, og kan varmt anbefale en investering på det som også er en testvinner i Norge og mange andre land.

Det beste er at systemet er superenkelt å bruke, og installeres raskt uten behov for hjelp for å få det til å fungere.

Her finner du NordVPN

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.