*Nettavisen.*

Stor interesse for ny parkeringstjeneste

Reklame
 

Markørene viser hvor de første medlemmene av Nettavisen Parkering ønsker å leie/leie ut parkeringsplass i Oslo. Grafikk: Google Maps.

På kort tid har over 150 utleiere og bileiere meldt seg inn i «Airbnb for parkeringsplasser».

09.10.19 13:23

De siste årene er det blitt stadig vanskeligere å finne parkeringsplass i Oslo, og tall fra kommunen viser at det i løpet av året vil være fjernet 4250 parkeringsplasser i hovedstaden.

Hvis du eier en privat parkeringsplass eller garasje i et området av Oslo, eller en annen by, der det ligger mange arbeidsplasser, kan du sitte på en gullgruve.

Stort inntektspotensial
Det er nemlig mulig å tjene flere tusen kroner i måneden skattefritt (les mer lenger ned i saken) på utleie av parkeringsplass. Men hvordan skal du komme i kontakt med bileiere som ønsker å leie parkering eller lagringsplass - enten på dagtid eller hele døgnet - i ditt område av byen?

Nettavisen Parkering er en markedsplass for parkeringsplasser hvor utleier og leietaker kan finne hverandre. Nettavisen Parkering tar seg av jobben med å finne leietakere, fakturering, betaling, purring og andre praktiske oppgaver.

Gå direkte til Nettavisen Parkering

- God respons på tjenesten
Tjenesten ble lansert i uke 38, og etter få dager har over 150 personer registrert seg på tjenesten. Flere avtaler om utleie av garasjeplass er allerede inngått, og fordelingen mellom eiere av parkeringsplasser og garasjer og bileiere som ønsker å leie parkeringsplass privat, er nokså likt fordelt.

- Responsen viser at det helt klart er marked for en slik parkeringstjeneste. Nå skal vi starte jobben med å spleise tilbydere og bileiere som har meldt interesse for samme området av Oslo, sier Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Pål Nisja-Wilhelmsen er direktør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

En tjeneste for hele landet
Selv om markedsføringen i hovedsak er blitt rettet mot markedet i Oslo, er det også kommet inn registreringer i flere andre storbyer og områder i landet.

- Tjenesten er landsdekkende. Ønsker du å leie eller leie ut parkeringsplass andre steder i landet enn Oslo, er det bare å registrere seg på parkering.nettavisen.no.

- Det er også mange små og store næringsbygg rundt omkring i landet som ansatte i bedriftene kan leie. Nettavisen Parkering kan administrere disse, fortsetter Nisja-Wilhelmsen.

Slik fungerer Nettavisen Parkering
Nettavisen Parkering er en markedsplass for parkeringsplasser hvor utleier og leietaker kan finne hverandre. Nettavisen Parkering tar seg av jobben med å finne leietakere, fakturering, betaling, purring og andre praktiske oppgaver. Nettavisen Parkering tar en provisjon på 10 prosent av inntektene for dette arbeidet.

Utleier bestemmer selv prisen, og inntektene er skattefrie så lenge visse krav er oppfylt. Disse kriteriene kan du lese om her.

På jakt etter parkeringsplass?
Registrer deg på Nettavisen Parkering her, og du vil bli varslet om ledige plasser i ønsket område så fort en plass blir ledig. Du kan også søke etter ledige plasser på Nettavisen Parkering. Du slipper å betale for hele døgnet dersom du bare trenger parkeringsplass på dagtid.

For bedrifter og ansatte
Har bedriften din egne parkeringsplasser? Nettavisen Parkering tilbyr administrasjon og kundeservice knyttet til plassene til ansatte. Ta kontakt her.

Registrer deg gratis på Nettavisen Parkering

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.