Gå til sidens hovedinnhold

Strøm: Så mye billigere er fastpris enn spot

Spotprisen på strøm har steget kraftig de siste ukene, men én fastprisavtale er fortsatt superbillig.

2020 har vært preget av usedvanlig lave strømpriser, men i slutten av august begynte spotprisen å bevege seg oppover. Den siste tiden (uke 42 og 43) har prisen ligget i sjiktet 19-35 øre per kilowattime i store deler av landet.

Normalt anbefaler ekspertene spotpris som den gunstigste avtaletypen, men i enkelte situasjoner kan det likevel lønne seg å binde strømmen til en fastpriskontrakt.

Fastpriskontrakter var for eksempel den klart billigste formen for strømprisavtale hele første halvår i 2019 (SSB-tall), selv om kun 2,3 prosent av norske strømkunder hadde denne avtaletypen.

Fastpris på kun 4,90 øre per kilowattime

Nå som spotprisen er på vei opp, er plutselig denne fastprisavtalen (Agva Kraft 3 mnd) blitt ekstremt billig. Den er nemlig ikke justert for prisutviklingen for spotprisen, men ligger fortsatt på det rekordlave nivået fra i sommer. Prisen er på utrolige 4,90 øre per kilowattime - og du er garantert prisen helt frem til slutten av januar.

En annen fordel med fastpris er at alle påslag og kostnader er i inkludert i prisen, slik at du vet nøyaktig hva du betaler per kilowattime hver måned.

Her bytter du enkelt til Agva Fast 3 mnd

Spotpris mye dyrere enn fastpris

På Forbrukerrådets oversikt over strømavtaler, Strømpris.no, kan man sjekke hvilke fastprisavtaler som til enhver tid er billigst. Agva Kraft gjør seg bemerket med å tilby lavest pris både for avtaler på 3 måneder, 6 måneder og 12 måneder.

Alle de tre avtalene har en kilowattpris som er lavere enn det spotprisen i snitt lå på i oktober måned de siste fire årene, men det er spesielt avtalen på 3 måneder som fremstår som en usedvanlig god deal for strømkundene.

Med avtalen Agva Fast 3 mnd er du sikret en pris på kun 4,90 øre per kilowattime i tre måneder fra kontraktsinngåelse. Til sammenlikning har altså spotprisen ligget i sjiktet 19 til 35 øre de siste par ukene.

Sist spotprisen var lavere enn 4,90 øre per kilowattime var i slutten av august.

Det er nok ikke lenge Agva Kraft kan tilby en fastprisavtale som er så mye lavere enn spotprisen, så her bør man slå til lynraskt hvis man vil sikre en billig strømavtale de neste månedene.

Her bytter du enkelt til Agva Fast 3 mnd

Strømprisen pleier å være mye høyere om høsten

Historisk sett er 4,90 øre også en ekstremt lav pris - ikke bare for høst- og vintermånedene, men også for månedene resten av året.

Ser man på snittprisen for oktober i Sørøst-Norge de siste to årene årene, var den så høy som 46,42 øre i 2019, 49,51 øre i 2018, mens strømprisen i november lå enda høyere - 53,45 øre og 55,77 øre.

Bestill Agva Fast 3 mnd her - avtalen som gir deg historisk billig strøm

- Historisk lav pris

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft understreker at han normalt anbefaler kundene å velge spotavtale, men at fast pris kan være gunstig hvis man slår til på et godt tilbud på riktig tidspunkt.

- I mine 20 år i strømbransjen har jeg aldri sett en så lav pris som 4,90 øre per kilowattime som snittpris for en høst- eller vintermåned. Så vidt jeg har kunnet finne ut av, har ikke dette skjedd siden markedet ble åpent på 90-tallet, forteller Arctander

Å bytte leverandør er enkelt og gratis

I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her bestiller du Agva Fast 3 mnd

Reklame

NÅ: Milrab startet Black Week-salget i kveld