2020 var preget av usedvanlig lave strømpriser, men i desember steg spotprisen kraftig.

Tendensen fortsetter etter nyttår, og ifølge Nordpools prisoversikt må folk i Oslo og store deler ellers i landet ut med hele 54,67 øre per kilowattime mandag 4. januar. Prognosen for tirsdag viser at prisen vil stige videre til 60,03 øre.

Det er et hopp på utrolige 27 øre fra søndag, og den høyeste registrerte dagsprisen siden november 2019.

Normalt anbefaler ekspertene spotpris som den gunstigste avtaletypen, men i enkelte situasjoner kan det likevel lønne seg å binde strømmen til en fastpriskontrakt.

Fastpriskontrakter var for eksempel den klart billigste formen for strømprisavtale hele første halvår i 2019 (SSB-tall), selv om kun 2,3 prosent av norske strømkunder hadde denne avtaletypen.

Fastpris på kun 4,90 øre per kilowattime

Nå som spotprisen har kommet seg opp et normalt vinternivå, er plutselig denne fastprisavtalen (Agva Kraft 3 mnd) blitt ekstremt billig. Den er nemlig ikke justert for prisutviklingen for spotprisen, men ligger fortsatt på det rekordlave nivået fra i sommer. Prisen er på utrolige 4,90 øre per kilowattime - og du er garantert prisen helt frem til begynnelsen av april hvis du bestiller i dag.

En annen fordel med fastpris er at alle påslag og kostnader er i inkludert i prisen, slik at du vet nøyaktig hva du betaler per kilowattime hver måned.

Her bytter du enkelt til Agva Fast 3 mnd

Les også: Slik pruter du på boligalarmen

Spotpris mye dyrere enn fastpris

På Forbrukerrådets oversikt over strømavtaler, Strømpris.no, kan man sjekke hvilke fastprisavtaler som til enhver tid er billigst. Agva Kraft gjør seg bemerket med å tilby lavest pris både for avtaler på 3 måneder, 6 måneder og 12 måneder.

Alle de tre avtalene har en kilowattpris som er lavere enn det spotprisen i snitt lå på i desember og januar måned de siste fire årene, men det er spesielt avtalen på 3 måneder som fremstår som en usedvanlig god deal for strømkundene.

Med avtalen Agva Fast 3 mnd er du sikret en pris på kun 4,90 øre per kilowattime i tre måneder fra kontraktsinngåelse. Til sammenlikning kommer spotprisen altså til å ligge på 60,03 øre tirsdag.

Det er nok ikke lenge Agva Kraft kan tilby en fastprisavtale som er så mye lavere enn spotprisen, så her bør man slå til lynraskt hvis man vil sikre en billig strømavtale de neste månedene.

Her bytter du enkelt til Agva Fast 3 mnd

Strømprisen pleier å være mye høyere om vinteren

Historisk sett er 4,90 øre også en ekstremt lav pris - ikke bare for høst- og vintermånedene, men også for månedene resten av året.

Ser man på snittprisen for desember i Sørøst-Norge de siste to årene årene, var den så høy som 47,70 øre i 2019, 63,50 øre i 2018.

Bestill Agva Fast 3 mnd her - avtalen som gir deg historisk billig strøm

- Historisk lav pris

Markedssjef Bjørn Arctander i Agva Kraft understreker at han normalt anbefaler kundene å velge spotavtale, men at fast pris kan være gunstig hvis man slår til på et godt tilbud på riktig tidspunkt.

- I mine 20 år i strømbransjen har jeg aldri sett en så lav pris som 4,90 øre per kilowattime som snittpris for en høst- eller vintermåned. Så vidt jeg har kunnet finne ut av, har ikke dette skjedd siden markedet ble åpent på 90-tallet, forteller Arctander

Å bytte leverandør er enkelt og gratis

I dag er leverandørbyttet automatisert, og det er enklere enn noen gang å bytte til en billigere strømleverandør. Det nye strømselskapet tar seg av alt det praktiske ved bytting, og det koster ingenting å skifte leverandør.

Her bestiller du Agva Fast 3 mnd


Les også: Sjekk om kredittscoren din kan gi deg 1,1 % i rente