Tidvis store nedbørsmengder har bidratt til at forbrukerne har kunne glede seg over relativt lave strømpriser i sommer og første del av høsten. Vi er imidlertid kommet til en periode av året der strømprisen ofte stiger en god del, og to forhold kan tyde på at regningene kan bli ubehagelige den kommende tiden.

Bytt enkelt til Norges billigste spotavtale

Elavgiften opp i statsbudsjettet
Mandag 7. oktober ble det nemlig kjent i statsbudsjettet at elavgiften går opp fra 1. januar 2020. Da blir avgiften for første gang i historien på over 20 øre (inkludert moms).

Samme dag steg også spotprisen for strøm med nesten 7 øre/kWh i store deler av landet, og strømkundene måtte betale over 51 øre/kilowattime for strømmen før strømselskapenes påslag. Prisen har siden gått noe ned, men 18. oktober var den tilbake på 47-48 øre/kilowattime for mesteparten av landet.

I perioder med høye strømpriser er det ekstra viktig å sjekke om man har en konkurransedyktig avtale. Konkurransetilsynets offisielle prisoversikt Strømpris.no kan man til enhver tid se hvilke avtaler som er billigst. En gjenganger på topplisten er Agva Kraft.

Dette er Norges billigste strømavtale
I uke 51 ligger avtalen Agva Spot Vinterkanpanje øverst på listen over de billigste spotavtalene. Den har en forventet månedspris på 524 kroner*, mens den dyreste avtalen på listen har en forventet månedspris på hele 1038 kroner.

Her kan du enkelt bytte til Agva Spot Vinterkampanje

- Avgiftene er det ingenting vi kan gjøre noe med. Men sammen med andre forhold bidrar avgiftsøkningen til at strømmen blir dyrere. Da er det for deg som forbruker både viktig å få ned strømforbruket og å velge en billigst mulig avtale, sier markedsdirektør Bjørn Arctander i Agva Kraft.

- Tar et minutt på bytte strømavtale
Han understreker at prisen normalt går prisen opp på denne tiden av året, og at forbruket stiger grunnet lavere temperaturer.

- Da er det viktig å gjøre strømreduserende tiltak i tillegg til å velge en billigst mulig avtale. Strømsparing kan høres kjedelig ut, men det tar faktisk bare et knapt minutt å bytte avtale, forteller Arctander.

I 2018 hadde vi den helt unormale utviklingen at strømprisen sank utover høsten, men det var fordi sommerprisene var ekstremt høye, ikke fordi høstprisene var lave. Da vi kom til vinteren, steg prisene igjen fra november og utover i januar.

Bytt til Agva Spot Vinterkampanje - Norges billigste avtale - her og nå