Haugen kommer til å samarbeide med arbeidende styreleder og grunnlegger Gunhild Stordalen, og skal ha hovedfokus på organisasjonskultur- og utvikling, samt den daglige driften av EATs hovedkontor i Oslo.

- Jeg er strålende fornøyd med å få Arne Haugen som administrerende direktør i EAT, sier Stordalen i en pressemelding, og forklarer:

- Styret vurderte en rekke kandidater og lette etter en solid, entusiastisk og dedikert leder med innsikt i vår visjon og våre mål. Jeg er veldig trygg på at vi har funnet riktig person til denne viktige rollen, og at han vil hjelpe oss å løfte EAT videre.

Les også: Gunhild Stordalen i åpenhjertig intervju: Derfor vil hun ikke ha barn

- Begeistret

Haugen har hatt ledende stillinger i hotellbransjen i Europa de siste 25 årene, senest som driftsdirektør i Belvar B.V., med ansvar for Moxy Hotels sin virksomhet i Europa og drift av hovedkontoret i Amsterdam. Han har også tidligere vært ansvarlig for å etablere og utvikle kjedens plattform for bærekraftig forretningsdrift.

- Arne er nå klar til å hjelpe til med å ta EAT til et nytt nivå, og tar med seg mange ledererfaringer, lederegenskaper og strategisk tenking til oss. Han har også en dyp lidenskap for mennesker og jordkloden, skriver Stordalen på sin egen Instagram.

Les også: Per tester EAT-dietten til Gundhild Stordalen: - Store endringer i kolesterolet

- Jeg er begeistret for å ha ham ombord og at vi kan jobbe sammen igjen. Han var nøkkelen til arbeidet med bærekraftig mat i Nordic Choice, som var med på å starte opp EAT i utgangspunktet, sier hun.

Si gjerne din mening i avstemningen før du leser videre, artikkelen fortsetter under.

Måtte avlyse matmøte

Det har imidlertid ikke bare vært gode nyheter for EAT under koronakrisen. I mars ble det kjent at de avlyser Stockholm Food Forum 2020 på grunn av koronapandemien.

Les også: Staten bruker PR-millioner på Gunhild Stordalen-dietten: – Ren indoktrinering

Etter planen skulle 700 ledere ha vært samlet i den svenske hovedstaden i juni for å komme fram til globale endringer til mer klima-, miljø- og helsevennlig matproduksjon, meldte NTB.

– Planleggingen for neste forum og koordinering med FNs globale Food System Summit 2021 er allerede i gang, sa Stordalen i mars.