*Nettavisen* Økonomi.

Gustav Magnar Witzøe (26) satser på modellkarriere i New York

BILLETTEN UT: Det var Jan Thomas (t.v.) som fikk Gustav M. Witzøe inn i modellverdenen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Verdens rikeste person under 30 år har fått kontrakt med et av verdens største modellbyråer.

23.05.19 09:07

Gustav Magnar Witzøe har fått kontrakt med Next Model Management, et av verdens største modellbyråer.

Det fremgår av en artikkel i DN-magasinet D2, som publiseres i print på fredag.

Han flytter dermed fra Trøndelag til New York City.

– Det er fint på Frøya og i Trondheim, men det er jo ikke akkurat her det skjer. I hvert fall ikke i denne bransjen, sier Witzøe til D2.

Billetten til modellverdenen kom gjennom hans nnskap med kjendisstylist Jan Thomas. Nettavisen intervjuet de to sammen tidligere i år.

Witzøe er verdens rikeste person under 30 og har dessuten over 100.000 følgere på instagram. Witzøe sier til magasinet at den bakgrunnen var viktig for at han fikk jobben.

– Det er lettere å selge en story rundt meg. Det er klart jeg har en fordel der, sier Witzøe.

Witzøe eier rundt halvparten av aksjene i oppdrettskjempen Salmar, som er et av børsens største selskaper med en børsverdi på rundt 44 milliarder kroner. Det er Witzøes far, Gustav senior, som fortsatt holder i tøylene i familieselskapet Kverva, men det er sønnen som får overskriftene.

- Pappa har vel uttalt at han angret på at han overførte aksjene til meg i så ung alder. På grunn av avisoverskriftene. Men et stort ansvar? Det kan jeg kjenne på. Heldigvis har vi så flinke folk rundt oss. Folk jeg stoler på. Det er et stort ansvar for Frøya. For alle folkene som jobber i bedriften, sier Witzøe.

Witzøe og Salmar var forresten i nyhetene så sent som onsdag, da lakseselskapet raste på børsen som følge av lakesykdom. Det betydde at aksjene til Witzøe ble over en milliard kroner mindre verdt på kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.