Laksedød og positive analytikere nemlig sender Salmar-aksjen rett til værs på børsen.

Aksjen endte opp 6,3 prosent bare i mandag og er opp 12,4 prosent siden onsdag.

Det betyr at Gustav Magnar Witzøe (26), som er hovedaksjonær i Salmar gjennom sitt eierskap i Kverva, sitter med en papirgevist på rundt 1,3 milliard kroner mandag og 2,6 milliarder kroner på tre dager.

Witzøe er verdens rikeste under 30 år ifølge Forbes.

Laksedød er andre brød

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets sier at der er to grunner til oppturen, analytikere som synes Salmar-aksjen er billig og lavere tilbud som følge av laksedøden.

- Algedøden har ført til at det blir mindre tilbud av laks, noe som gir forventninger om høyere priser, sier Giskeødegård til Nettavisen.

Også andre store lakseprodusenter, som John Fredriksens Marine Harvest, steg på børsen mandag.

Salmar-aksjen raste som følge av svake tall onsdag, men tok seg altså inn igjen ganske fort.

- Ved siden av det har flere meglerhus, inkludert oss, oppgraderte aksjen. Aksjen begynte å se billig ut, sier Giskeødegård.

Nordea venter at aksjen skal stige til 440 kroner. Den ligger nå 427 kroner.

Blir modell

Witzøe var forøvrig i nyhetene nylig etter å ha fått kontrakt med Next Model Management, et av verdens største modellbyråer.

Det fremgår av en artikkel i DN-magasinet D2, som publiseres i print på fredag.

Han flytter dermed fra Trøndelag til New York City.

– Det er fint på Frøya og i Trondheim, men det er jo ikke akkurat her det skjer. I hvert fall ikke i denne bransjen, sier Witzøe til D2.

Witzøe eier rundt halvparten av aksjene i oppdrettskjempen Salmar. Det er Witzøes far, Gustav senior, som fortsatt holder i tøylene i familieselskapet Kverva, men det er sønnen som får overskriftene.

- Pappa har vel uttalt at han angret på at han overførte aksjene til meg i så ung alder. På grunn av avisoverskriftene. Men et stort ansvar? Det kan jeg kjenne på. Heldigvis har vi så flinke folk rundt oss. Folk jeg stoler på. Det er et stort ansvar for Frøya. For alle folkene som jobber i bedriften, sier Witzøe.