Hafslund-ansatte lover kamp

De ansatte i Hafslund vil kjempe med nebb og klør mot at den finske staten gjennom energiselskapet Fortum stikker av med en bit av det norske arvesølvet.

10.05.04 12:23

Per Orfjell har hele LO i ryggen når han krever at Oslo kommune takker nei når Fortum nå forsøker å kjøpe kommunens eierandel på 54 prosent Hafslund. Orfjell representerer Fagforbundet i LO, og er en av tre ansatt-representanter i Hafslund styre.

- LO jobber for et offentlig norsk eierskap i energisektoren. Vi synes det er meget betenkelig at vi nå står foran en situasjon hvor den finske stat gjennom sin kontrollerende eierandel i Fortum kan bli storeier i den norske kraftbransjen, sier han til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er det greit at Hafslund selges til Finland?
Ja
Nei
Bryr meg ikke
Vet ikke

Se resultat

Kampen for å beholde norsk eierskap til vannkraftverkene er en meget het politisk potet i mange kretser. Blir Hafslund solgt, vil 2,5 prosent av den norske vannkraftproduksjonen havne på finske hender. Orfjell mener imidlertid det er like viktig at eierskapet til strømnettet forblir norsk.

- Vi ser det nesten enda viktigere at nettet er norskeid, framholder Orfjell, som påpeker at strømnettet er en svært viktig komponent i det norske kraftmarkedet.

Hafslund er den dominerende netteieren på Østlandet. Selskapet selger dessuten strøm til trundt 600.000 sluttbrukere.

Orfjell og hans kolleger vil nå sette alt inn på å overtale KrF og Venstre til å si nei, slik de gjorde forrige gang Fortum forsøkte å få kloa i kommunens Hafslund-aksjer. Salgstilhengerne FrP og Høyre må ha disse to partiene med seg i bystyret for å få gjennomført salget.

- Vi forutsetter at Venstre og særlig KrF ikke har endret standpunkt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.