Gå til sidens hovedinnhold

Hagen: - Jeg selger ikke

Stein Erik Hagen er ikke interessert i en sjekk på 6 milliarder kroner for eierandelen i den nordiske mat-kjempen ICA Ahold. – Jeg er ikke i nærheten av å selge, sier han til TV 2 Nettavisen.

Som TV 2 Nettavisen skrev tidligere fredag, er Royal Ahold villig til å bla opp nesten 6 milliarder kroner for Stein Erik Hagens eierandel på 20 prosent i ICA Ahold. Det er 1,8 milliarder mer enn det prisanslaget Ahold gikk ut med 2. oktober i år.

- Merkelig

Den norske mat-milliardæren synes Royal Ahold-ledelsens framgangsmåte er merkelig.

-Jeg synes det blir galt å begynne å diskutere pris gjennom pressemeldinger. Det er en merkelig måte å forhandle på, sier Stein Erik Hagen til TV 2 Nettavisen.

Den nyutnevnte sjefen for Royal Ahold-konsernet, svensken Anders Moberg, uttalte i september at han gjerne vil konsolidere Ica inn i Ahold. Overfor Hagen har ikke Moberg nevnt med et eneste ord at han ønsker å kjøpe ham ut.

-Det er helt nytt for meg at de ønsker å kjøpe meg ut. Moberg har aldri overfor meg uttrykt noe ønske om å kjøpe aksjene, sier Hagen, som ikke vil ta stilling til et eventuelt tilbud fra Royal Ahold før han får en formell henvendelse fra hovedkontoret i Nederland.

Ikke interessert

Da Ahold kjøpte seg inn i ICA-konsernet i desember 1999, ble Hagens eierandel priset til 5,3 milliarder norske kroner. Nå mener Ahold altså at verdien har økt til knapt 6 milliarder. Det synes Hagen er beskjedent.

- Resultatet er mer enn doblet siden den gangen, påpeker han.

Rimi-gründeren understreker samtidig at han ikke har noe ønske om å selge seg ut av mat-imperiet han har vært med på å bygge opp.

-Vi har ikke til hensikt å selge. Det at vi har en opsjon på å selge, er ikke det samme som at vi vil selge, sier han.

- ICA-samarbeidet fungerer bra

Stein Erik Hagen sier han har stor tro på den ferske toppsjefen Anders Moberg. Samtidig avviser han at det pågår en intens tautrekking mellom de tre eiergrupperingene i ICA Ahold. På spørsmål om hvordan han synes samarbeidet fungerer, svarer han:

-Jeg synes det fungerer bra.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene