*Nettavisen* Økonomi.

Hagen avviser Orkla-raid

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Matmilliardær Stein Erik Hagen kan tjene 10 milliarder på salg av sine aksjer i selskapet som eier Rimi-butikkene. Men han avviser at pengene skal brukes til å raide Orkla.

02.12.03 08:29

- Vår policy, når det gjelder investeringer i børsnoterte selskaper, er å eie opp til 10 prosent av selskapets aksjer - eller mer enn 50 prosent av aksjene, eller eventuelt stemmene. Vi eier i dag cirka åtte prosent av Orkla. Vi har ikke finansiell evne til å kjøpe oss opp i over 50 prosent av selskapet - selv om vi solgte alle våre aksjer i ICA AB, sier Hagen til Aftenposten

Hagen har en en opsjon på å selge sin eierandel på 20 prosent i ICA AB til nederlandske Royal Ahold. Den kan utøves 1. april neste år. Den nederlandske matgigantne eier i dag 50 prosent i ICA AB.

Eierskapet i i ICA AB, som igjen eier Rimi-butikkene, har vært gjenstand for strid mellom Hagen og Royal Ahold. Partene har vært uenige om prisen som skal legges til grunn dersom Hagen benytter seg av opsjonen til å selge til nederlenderne.

Nå sier Hagen at han helst vil kjøpe seg opp i ICA AB, og ikke selge. Royal Ahold på sin side, venter at Hagen selger til dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.