Gå til sidens hovedinnhold

Hagen bekrefter Storebrand-salg

Stein Erik Hagen bekreftet fredag morgen at han har lempet ut Storebrand-aksjer for nesten 1 milliard kroner.

Stein Erik Hagen har de siste seks årene vært en av Storebrands dominerende aksjonærer. Nå er den epoken slutt.

Solgte under børskurs

Kjøpesenterkjeden Steen & Strøm, hvor Hagen er hovedaksjonær, meldte fredag morgen at selskapet har solgt alle sine 17,5 millioner aksjer i Storebrand. Det tilsvarer en eierandel på 6,3 prosent.

- Dette er et ledd i vår rendyrkingsstrategi. Vi vil rendyrke Steen & Strøm som et kjøpesenterselskap, sier administrerende direktør Olav Line i Steen & Strøm ASA til TV 2 Nettavisen.

Aksjene er solgt til 36,25 kroner stykket. Det er 1,35 kroner lavere enn gårsdagens sluttnotering på Oslo Børs. Transaksjonen har en verdi på 634,4 millioner kroner.

Ifølge Line var aksjeposten i Storebrand en ren finansiell plassering. Pengene vil blant annet bli brukt til å satse tungt i Sverige og Danmark

- Vi investerer nesten 2 milliarder i år i Danmark og Sveige, opplyser Steen & Strøm-sjefen.

Hagen nesten ute

Få minutter etter meldingen fra Steen & Strøm, kom beskjeden om at Hagen også har solgt mesteparten av sin aksjepost registrert på familieselskapet Canica. Det betyr at Stein Erik Hagen har solgt Storebrand-aksjer for tett oppunder en milliard det siste døgnet.

Hagen velger å beholde 1 million av Canicas Storebrand-aksjer. Det tilsvarer en eierandel på beskjedne 0,36 prosent.

Det er meglerhuset Alfred Berg som har forestått salget. Da TV 2 Nettavisen snakket med meglerhusets nordiske aksjesjef Jan Petter Sissener tidlig fredag morgen, bekreftet han at han jobbet med å selge en større post i Storebrand.

- Det stemmer at vi jobbet med en stor post i går, sier han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis