Hagen blir større i Orkla

Foto: (Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)

Investor Stein Erik Hagen får enda større makt i Orkla. Nå oppretter styret i industrigiganten et revisjonsutvalg, der Hagen og hans menn får stor innflytelse.

I forrige uke vedtok Orkla-styret å opprette et revisjonsutvalg, skriver Dagens Næringsliv.

Stein Erik Hagen vil ifølge avisen bruke utvalget til å granske tidligere disposisjoner i selskapet under tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl, og til å finne ut hva som egentlig foregår i selskapet.

Investoren skal sammen med to andre av Orklas styremedlemmer sitte i utvalget. De to er Peter Ruzicka og Svein Jacobsen. Ruzicka har vært Hagens betrodde medarbeider i en årrekke, mens Jacobsen er en av Heyerdahls kritikere. Det er Jacobsen som skal lede utvalget.

Revisjonsutvalget får et bredt mandat, og skal komme med anbefalinger til Orkla-styret. Styreleder Johan Fredrik Odfjell viser til at mange andre styrer i store norske bedrifter har liknende ordninger.

Hagen ønsker ikke å fortelle hvem som tok initiativ til å danne utvalget, men påpeker at det er helt naturlig for store selskaper å opprette slike. Han sier han ble bedt om å være med i revisjonsutvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag