Gå til sidens hovedinnhold

Hagen kjøper superfly: - Satte rekord

Milliardæren Stein Erik Hagen blar opp for nytt privatfly.

Elleve år etter at han solgte sitt forrige privatfly, kjøper Stein Erik Hagen nå en flunkende ny luksusjet for 200 millioner kroner, det skriver Kapital.

Hagen er en av landets aller rikeste menn, og har gjennom familieselskapet Canica betydelig interesser i Orkla. Matvaregiganten har så lang ti år sørget for klingende mynt i kassen for Hagen-familien.

Det er selskapet Aviation Invest, som er opprettet av nettopp Canica, som er i ferd med å kjøpe det flunkende nye flyet Gulfstream G280, fortsetter bladet.

Les også

Slik krymper milliardærene formuen - ekstreme avvik

- Rekord

Luksusjeten har plass til opptil ti passasjerer.

Administrerende direktør Nils Selte i Canica sier til Kapital at Gulfstream G280 er et nytt og moderne fly med energieffektive motorer og lave utslipp.

- Flyet er spesielt tilpasset bruk av biodrivstoff og satte tidligere i år rekord i langflyvning med biodrivstoff. Bruk av biodrivstoff reduserer klimaavtrykket vesentlig, fortsetter Selte til bladet.

Les også

Omstridt reklame gir supervekst for Smash

Fant lykken

Stein Erik Hagen har i likhet med flere andre milliardærer overført store verdier på barna.

Tidligere i år ble det også kjent at Hagen hadde funnet lykken. Da hadde romanseryktene svirret rundt Orkla-styrelederen. Han utkårede er den 32 år yngre Nicolay Andreas Herud (31). Det skriver Se og Hør.

- Jeg har venner i alle aldersgrupper. Alder er bare et tall. «Det er den biologiske alderen som teller», ifølge professor Klaus Schwab i World Economic Forum. Jeg føler meg i hvert fall 30 år yngre en det som står i passet mitt, sa Hagen til Se og Hør.

Kommentarer til denne saken