Gå til sidens hovedinnhold

Hagen skal selge seg ned i Komplett

Norge største nettbutikk er god butikk for Stein Erik Hagen - nå skal Komplett på børs.

Netthandelsselskapet Komplett skal snart børsnoteres. Stein Erik Hagen planlegger da storsalg av aksjer, skriver DN. Ifølge avisen skal detaljer rundt børsnoteringen legges fram i dag - de går blant annet på at aksjen vil bli verdsatt til mellom 55 og 62 kroner.

Det gir Komplett en børsverdi på mellom 3,97 og 4,48 milliarder kroner, ifølge en børsmelding. Det ble 28. mai annonsert at Komplett skal børsnoteres.

Les også: Har oppgradert for over 40 millioner: Kan sette ny prisrekord i Trondheim

Komplett har vært på børs før, men ble tatt av børsen av Hagen og hans familieselskap Canica for ti år siden. I dag er Komplett, som ble startet opp i 1996, den største norske, rendyrkede nettbutikken, med en omsetning på 9,9 milliarder kroner i 2020.

Selger for 1,5 milliarder kroner

Milliardær Stein Erik Hagen og familien vil gjennom sitt Canica Invest selge 23 millioner aksjer i forbindelse med børsnoteringen, skriver DN.

Les også: Donald Trump til angrep: Nå går bitcoin rett til bunns

Selges aksjene til det høyeste estimatet, vil det tilsvare om lag 1,4 milliarder kroner. Men familien skal ha åpnet for å selge ytterligere 3,5 millioner aksjer - det vil i så fall gi et nedsalg verdt omtrent 1,6 milliarder kroner.

Etter nedsalget vil Hagens Canica Invest likevel være den dominerende eieren, med mellom 55 og 60 prosent av aksjene. I dag eier Canica 96,7 prosent av Komplett-aksjene.

Les også: Fikk topp-lønn etter omstridt Coop-fusjon: - Han krevde lønnshopp for å si ja

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk