*Nettavisen* Økonomi.

Han er vinneren i Giske-saken

Foto: (Scanpix)

Seierherren i spillet rundt TV 2-salget.

12.01.12 20:40

Det har vært stor debatt rundt A-pressens salg av sin TV 2-post. Vinneren ser ut til å være Telenors styreformann Harald Norvik som er en av to storeiere i A-pressen. De skal selge seg ut av A-pressen og ønsker dermed å få frem verdiene i mediekonsernet, noe et salg av TV 2 helt klart bidrar til.

Telenors hovedaksjonær, Næringsdepartementet med næringsminister Trond Giske i spissen, har imidlertid ønsket det motsatte.

Redaktør i Ukeavisen Ledelse Magne Lerø sier det rett ut.

- Det er ingen tvil om at Harald Norvik er vinneren i denne saken. Telenor har fått det som de ville, sier Lerø til NA24.

- Når det er sagt kan det fort bli en belastning for Norvik å legge seg ut med sin største eier, fortsetter han.

Sjefredaktør i Nettavisen Gunnar Stavrum påpeker også denne problematikken i sin blogg torsdag.

Norvik fredet?
- Det er Trond Giskes fulle rett å bruke makten til å bytte ut Harald Norvik på neste generalforsamling. Giske gjorde kort prosess med Statkrafts styreformann etter åpen uenighet, men spørsmålet er om Harald Norvik nå har blitt «fredet» etter den omfattende pressedekningen, skriver Stavrum.

Uansett har spørsmålet om hvem som egentlig bestemmer i Telenor blitt aktualisert.

- Er det næringsminister og hovedeier Trond Giske som styrer Telenor, eller er det Telenor som styrer næringsministeren? spør Stavrum

Les Gunnar Stavrums blogg her

Magne Lerø mener at mediene har havnet i «partytåka» i en kommentar torsdag morgen.

Partytåka
- Mens medier og opposisjon omfavner hverandre i partytåka som Trond Giske ble skjøvet inn i, kan Telenor smile fornøyd i bakgrunnen, skriver redaktøren.

Han mener at Aftenposten og Dagens Næringsliv presenterte som et faktum at Trond Giske hadde sagt på utestedet Lorry at Norvik skulle sparkes dersom TV 2 ble solgt til danske Egmont.

- Men hvor var kilden for det Giske hadde sagt? Giske sa det hele var vrøvl første gang han hørte om ryktet. Han benekter på det sterkeste at han har uttalt seg til noen om Norvik som styreleder. Det finnes ingen kilder. Ingen står fram, verken åpent eller anonymt, og hevder Giske har sagt han vil vurdere å sparke Norvik. Det hele er løse rykter. Saken var for god til at noen brydde seg om å sjekke fakta. Istedenfor ble mediene løpegutter for de som ville ramme Giske ved å sette ut ufordelaktige rykter om ham, skriver Lerø.

Videre mener han at det er Telenor som hadde alt å vinne på at ryktet fikk ben å gå på.

- Det var nummeret før en skandale LO-leder Roar Flåten fikk oppdraget med å informere Jens Stoltenberg om. Trond Giske måtte stoppes, skriver Lerø.

Les Magne Lerøs kommentar her

Medierådgiver Lasse Gimnes sier han aldri blir overrasket over Telenor.

- Telenor er alltid bevisst i sin kommunikasjonstrategi og jeg blir aldri overrasket over dem. Utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier Gimnes til NA24.

NA24 har ikke lykkes i å få kontakt med Harald Norvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.