*Nettavisen* Økonomi.

Handler for én milliard dagen

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Idar Vollvik har handlet aksjer for nærmere én milliard kroner dagen i februar.

24.02.06 15:36

Idar Vollvik har siden han fikk utbetalt store deler av salgssummen fra Chess-salget på 700 millioner kroner, vært en meget aktiv aktør i aksjemarkedet.

Meglerhusenes gullgutt
Nå er han meglernes gullgutt og leverer utrolige 10 millioner kroner i kurtasje hver dag. First Securities, DnB NOR Markets og SEB Enskilda er, ifølge TV 2 Nettavisens kilder, de tre meglerhusene som Vollvik bruker mest og som dermed nyter godt av investorens høye aktivitet i aksjemarkedet.

Gutter som Tore Aksel Voldberg, Torstein Tvenge og Øystein Stray Spetalen blir smågutter i forhold, selv om de også hører til meglerhusenes favoritter.

- Du får spekulere så mye du vil
Fra godt informert hold i meglermiljøet får TV 2 Nettavisen opplyst at Vollvik overgår seg selv i februar. Chess-günderen handler i snitt for nærmere en milliard kroner dagen. Det gir nærmere 20 milliarder kroner så langt i februar.

- Sånne ting kommenterer jeg aldri. Du får spekulere så mye du vil, sier Vollvik til TV 2 Nettavisen.

Gradvis gjennom høsten økte Vollviks aksjehandel og i desember kunne TV 2 Nettavisen avsløre at han handlet for over fem milliarder kroner i julemåneden. Nå har han altså økt takten betraktelig.

Vollevik kan i løpet av minutter snu poster på flere hundre millioner kroner. I februar har han handlet mest i store likvide utenlandske selskap som Transocean og Ericsson. Men også de store selskapene på Oslo Børs har blitt besøkt. Og selvsagt DNO, hvor han er en ivrig trader, men med en base på 1,5 million aksjer i bunn.

Lunsj tabu
Vollviks gevinst er marginal, men når investert beløp er så stort, drypper det jevnt og trutt inn millioner likevel.

Vollvik skal stille store krav til sine meglere. Lunsjpauser er tabu, for han krever full fokus gjennom hele dagen. Men når du handler aksjer for nærmere en milliard kroner om dagen og legger igjen nesten 10 millioner kroner i kurtasje, da ville vel de fleste ha droppet lunsjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.