*Nettavisen* Økonomi.

Hansen i «samtale» hos Økokrim

Konstituert konsernsjef i Statoil, Inge K. Hansen, var nylig inne til «samtale» hos etterforskerne i Økokrim, men han nekter å opplyse hva de pratet om.

27.10.03 11:31

Få dager før Olav Fjell gikk av som konsernsjef i slutten av september, satt han i flere timer i avhør hos Økokrim. Tema var den mye omtalte konsulentavtalen med selskapet Horton Investments. Fjell sa til TV 2 Nettavisen fredag at han ikke har hørt noe mer fra Økokrim etter at han forsvant ut av Statoil.

- Ikke avhør
Nå viser det seg at Økokrim også har fattet interesse for Fjells etterfølger, Inge K. Hansen. Det kom fram da den konstituerte Statoil-sjefen la fram resultatet for tredje kvartal på en pressekonferanse mandag. Ifølge Hansen hadde møtet med Økokrim-etterforskerne ikke karakter av et avhør.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var mer en samtale, sier han.

Inge K. Hansen har hele tida benektet å ha hatt noen direkte befatning med den mulige korrupsjonssaken i Iran.

Statoil-sjefen vil ikke opplyse hva han og Økokrim-etterforskerne pratet om.

- Det kan jeg ikke kommentere, sier han.

Rapporterer til styret
På pressekonferansen bedyret Hansen at han og resten av Statoil-systemet gjør hva de kan for å få fram alle fakta om Iran-saken. Det er først og fremst Statoils eksterne juridiske rådgivere som står for kontakten med Økokrim. De rapporterer direkte til Statoils styre, anført av fungerende styreleder Kaci Kullman Five.

Inge K. Hansen vil ikke spekulere i når konklusjonen fra Økokrim kan ventes å foreligge.

- Men av hensyn til selskapet håper vi det går så raskt som mulig, understreker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.