Håp for Kværner-forlik

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Det australske selskapet Equatorial Mining skal være innstilt på forlik i milliardstriden med Aker Kværner og konsernsjef Helge Lund.

13.01.04 12:56

Det australske gruveselskapet skal være innstilt på å unngå en ankeprosess som kan ta opptil tre år, og kan tenke seg å inngå forlik for å få dekket noe av erstatningssummen på rundt én milliard kroner.

Det er den autsralske avisen Townsville Bulletin som skriver dette, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Tøff strid

Så langt har det sett ut til at partene har stått langt fra hverandre. Aker Kværners toppledelse møtte Equatorial-ledelsen i London i forrige uke for å å gjøre et andre forsøk på å bli enige om forlik.

Bakgrunnen for striden er et mislykket gruveprosjekt i USA der Aker Kværner gjorde en prosjekteringsjobb for Equatorial. Equatorial saksøkte Aker Kværner, og vant i fjor fre i retten med et erstatningskrav på vel én milliard kroner.

Aker Kværner vil anke, men retten i Nevada har satt som betingelse at Aker Kværner stiller bankgaranti for erstatningssummen. Det har vært spekulert i at Aker Kværner vil la datterselskapet Kværner Inc. gå konkurs. Det er dette selskapet som formelt er dømt til å betale erstatningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.