*Nettavisen* Økonomi.

Håp om løsning i kommune-oppgjøret

Foto: Knut Fjeldstad, NTB Pluss

Meklingsmann Dag Nafstad (bildet) tror det fortsatt er håp om en løsning i lønnsoppgjøret for de kommuneansatte til tross for at partene har forhandlet på overtid i 15 timer.

27.05.04 18:43

Meklingsfristen i kommune-oppgjøret gikk ut ved midnatt, men fortsatt sitter partene og forhandler ved Riksmeklingsmannens kontor.

Meklingsmann Dag Nafstad la fram et nytt forslag til en helhetlig løsning ved 14.15-tida torsdag.

Fram til 17.30 vurderte partene forslaget, og klokken 17.30 møttes de igjen for å utveksle synspunkter.

Nafstad ville ikke gå inn på detaljene i løsningskissen, men ga uttrykk for at det fortsatt er muligheter for at partene kommer til enighet..

- Det har vært en lang og vanskelig prosess, spesielt det at lærerne skal overføres fra et statlig til et kommunalt system. Det har bydd på store utfordringer, sa Nafstad til de ventende journalistene.

- Partene har sittet her i mange timer. Det betyr at partene er villig til å komme fram til en løsning, men det er mange skjær i sjøen. Dette kan ta timer, fortsatte han.

Kommunenes Sentralforbund ønsker å få lærerne over på et kommunalt lønnssystem med større lokale variasjoner, mens Utdanningsforbundet vil beholde systemet med sentralt fastsatte lønnstrinn og ansiennitetstillegg.

De fire organisasjonene som forhandler med Kommunenes Sentralforbund, Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon, YS, LO og Akademikerne, har varslet at 9000 kommuneansatte vil bli tatt ut i streik dersom meklingen ikke fører fram.

Klikk her for en fullstendig liste over skoler og barnehager som vil bli rammet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag