Gå til sidens hovedinnhold

Har du fått rentekuttet ditt?

Det er ikke sikkert at rentekuttene den siste tiden er kommet deg til gode. Bankene gjør forskjell på kundene, og nå går Forbrukerrådet ut og advarer.

Rentekuttene fra norske banker kommer for sent. Og bankene gjør i økende grad forskjell på ulike kundegrupper. Det bør du ikke godta, sier økonomisk rådgiver Lasse Billington i Forbrukerrådet til Aftenposten.

Da Norges Bank satte ned renten 17. desember, sa flere banker at de venter til neste rentemøte i januar 2004, før de eventuelt setter ned renta.

Dette er en uhørt begrunnelse, mener Billington. Han sier at Norges Bank ikke setter ned sine renter for at bankene skal få større fortjeneste.

Billington oppfordrer deg nå til å følge ekstra godt med på post fra banken framover. Han mener det er en reell fare for at bankene vil ta igjen for lavere rentemarginer ved å øke gebyrene, enten åpenlyst eller i det skjulte.

- Pass på å reagere overfor banken dersom du ikke får melding om rentekutt, men bare melding om økte gebyrer. Ikke la bankene få i pose og sekk, oppfordrer han.

Informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon mener kundene selv må følge med og velge det beste tilbudet, og sier at dette er et av forholdene bankene konkurrerer på.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker