Selv om kontaktløs betaling ikke krever inntasting av PIN-kode på beløp under 500 kroner, har du til nå vært nødt til å bekrefte sluttsummen med OK-knappen.

I februar i fjor skrev Nettavisen en sak som forklarte årsaken til dette. Både Rema 1000 og Kiwi- og Meny-eier Norgesgruppen forklarte det med at de har kortbaserte lojalitetsprogram.

Siden bankkortet er knyttet opp mot medlemskontoen, som gjør at du kan få rabatter hos kjedene, er man nødt til å trykke OK når man betaler. Selv etter koronapandemiens utbrudd måtte du fortsette å bekrefte med OK-knappen, selv om man helst burde ta på så lite som mulig i butikken.

Nå er dette endret i Norgesgruppens butikker.

- Vi er veldig fornøyde og glad for at vi har fått det på plass, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, til Nettavisen.

Les også: Selger alt godteriet sitt til en tredjedel av prisen: – Enormt populært

Etterspurt av kundene

De nye betalingsterminalene fra Aera rulles ut til alle deres butikker i disse dager, og skal være på plass ved utgangen av første kvartal - som vil si innen april.

- Det har vært en ønsket funksjonalitet over tid, og vi har jobbet med å få utviklet det. Nå slipper kundene å trykke OK, men de får likevel registrert Trumf-bonusen, sier hun.

Søyland forteller at de har fått henvendelser om dette fra kunder jevnlig.

- Det har vært etterspurt og ønsket fra kundene å slippe å bruke OK-knappen, sier hun.

Å få på plass nye betalingsterminaler som gjør dette mulig har derfor vært en prioritert oppgave fra dagligvarekjempen, og det ble enda mer aktuelt grunnet koronapandemien og smittevern.

Les også: Jubler for Coop-kutt: - Det er kanskje på tide at staten slutter å tjene penger på at vi blør hver måned

Kan betale med Vipps

Hos Rema 1000 må du fortsatt klikke på OK-knappen, men PR- og kommunikasjonssjef Calle Hägg sier at de jobber med å løse dette.

- Vi har også fått ordnet det slik at vi kan fjerne OK-kravet på mindre betalinger, som vi er veldig fornøyde med. Nå skal vi bare få på plass det tekniske i alle butikkene våre, så om ikke lenge slipper kundene våre også det ekstra tastetrykket, sier Calle Hägg, PR- kommunikasjonssjef i Rema 1000.

Det er imidlertid allerede mulig å betale med Vipps i Rema 1000-butikkene.

- Siden september i fjor har det vært mulig å betale med Vipps i Remas butikker. Vi har jobbet lenge med å få til Vipps-betaling i butikk, uavhengig av koronasituasjonen, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, til Nettavisen.

Når varene dine skannes i Rema-kassa, kan du trykke på 5-tallet på betalingsterminalen for å velge Vipps-betaling. Da får du opp en QR-kode som du skanner via Vipps-appen din.

- Da kan du bare begynne å pakke varene dine, og når alle varene er skannet inn og alt er klart, kan du bekrefte betalingen i appen, forklarer Kjærnes.

Kontaktløst nesten overalt

I Coop sine butikker har det lenge vært mulig å handle kontaktløst uten å trykke OK.

- Vi har hatt kontaktløs betaling siden november 2019. Årsaken til at Coop ikke har trengt bekreftelse, er at vi ikke registrer medlemskapet på betalingskortet, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

Les også: Disse «lettproduktene» må du unngå hvis du vil gå ned i vekt

Hos andre butikker, utenom dagligvarebransjen, trenger man som regel eller ikke bekreftelse på sluttsummen før betalingen går gjennom.

- I de fleste butikker i varehandelen behøver du ikke trykke OK når du betaler kontaktløst under 500 kroner, sier Kjærnes.