– Når vi ikke har noe til overs, blir det heller ingen innovasjon eller utvikling i bedriften, sier Roger Brubakken til Kragerø Blad Vestmar.

Han er styreleder i slakterfirmaet Brødrene Brubakken. Han forteller at slakteriet, som tidligere betalte 10 000 kr i måneden for strøm, nå får regninger på 50 000 kr.

– Resultatet er at vi må spare på andre ting. Vi har for eksempel sluttet å annonsere i KV. Det er jo ikke sånn at vi kan spare på strømmen, sier han.

Som slakteri er det nemlig lite de får gjort uten strøm.

– Vi trenger kjølerom, fryserom, kjøledisker, kverner og hakker, og vi får ikke produsert noe uten varme, forteller han.

Strømprisøkningen har resultert i at de har sett seg nødt til å øke prisene på produktene. Dette er likevel ikke en løsning som kan veie opp for de dyre strømregningene. Slakterfirmaet må holde tritt med bransjen, og Roger poengterer at kundene vil slutte å handle hos dem, dersom varene blir for dyre.

Les også: I denne handlekurven er noen varer blitt 35 prosent dyrere

Håper på støtteordning

Styrelederen ser mørkt på økningen i strømprisene.

– Denne økningen kom jo ut av det blå, og vi fikk ikke noe tid til å forberede oss på den. Derfor har vi blitt nødt til å kutte ned på ting som er mindre viktige enn strøm, men som fremdeles er kjekke å ha. Det er synd.

Han vektlegger også at bedriften ikke får utviklet seg når man ikke har kroner til overs.

– Vi får for eksempel ikke ansatt flere, jeg er heller redd for det motsatte. Hvis det fortsetter sånn, frykter jeg at noen må gå.

Nå håper slakteren at politikerne gjør noe med problemet, og ønsker seg en strømstøtte som likner på den som ble innført for privatpersoner i vinter.

– De må forstå at folk må ha en jobb å gå til. Jeg håper noe skjer snart, avslutter han.

Les også: Det kan være mye billigere å fyre med gass i Norge enn å bruke strøm