Gå til sidens hovedinnhold

Har klokkertro på Tandberg

De to meglerkjempene Goldman Sachs og Deutsche Bank anbefaler sine kunder å kjøpe Tandberg-aksjer etter at selskapet torsdag la fram årsresultatet for 2003.

Begge de to internasjonale meglerhusene oppgraderte Tandberg-aksjen etter å ha studert regnskapstallene nærmere, ifølge AFX. Deutsche Bank mener aksjekursen kan sprette opp i 70 kroner i løpet av de nærmeste månedene. Torsdag sluttet aksjen på 61,25 kroner ved Oslo Børs.

Overskuddet på 94 millioner kroner før skatt i fjerde kvartal var noe lavere enn det analytikerne på forhånd hadde anslått. Samtidig var salget av 5699 nye enheter i perioden noe høyere enn ventet. Omsetningen endte på 461 millioner i kvartalet.

Deutsche Bank framhever at vekstutsiktene for Tandberg i 2004 er gode. Tandberg-ledelsen understreket i presentasjonsmaterialet torsdag at man kun venter en marginal bedring i markedsforholdene i 2004, men at etterspørselen synes mer robust enn tidligere. Selskapet påpeker samtidig at forretningsklimaet fortsatt er vanskelig, og at kundene er forsiktige med å bruke penger.

Følg kursutviklingen i Tandberg på TV 2 Nettavisens børssider

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?