Den luksuriøse leiligheten ligger i området med det pussige navnet Port Arthur, på Bakklandet i Trondheim, rett øst for Nidelva og ved Gamle Bybro. Navnet stammer fra Den russisk-japanske krig (1904-1905).

Gata fikk sitt navn i 1996. Husrekken som ligger i dagens gate, ble satt opp i årene 1902-1904. Rekken fikk den gangen tilnavnet Port Arthur, fordi husene ifølge Wikipedia minnet om en festning der de stod.

Og nå er en eksklusiv toppleilighet til salgs på Port Arthur. Bli med inn i Trondheims dyreste bolig til salgs under:

Les også: En av Norges mest unike hovedgårder er solgt

Blant Norges 400 rikeste

- Det som slår meg, er at eier har vært veldig «hands on» og interessert i prosessen gjennom åtte år. Han har vært engasjert og ikke sittet og ventet på ferdigstillelse, sier daglig leder og partner Peder Benum i Privatmegleren Benum & Johansen til Nettavisen Økonomi.

- Boligen ligger også i et markedsområde i Trondheim som skiller seg voldsomt ut. Bakklandet drar opp snittet for sentrumsleilighetene, fortsetter han.

Og eieren av luksusleiligheten er Thomas Johan Jessen. Han har en rekke roller i norsk næringsliv, blant annet er han managing partner og investeringsdirektør i Kverva.

Kverva er et privateid norsk investeringsselskap som spesialiserer seg på akvakultur og marine ressurser. Den største investeringen er 52,5 prosent av aksjene i det børsnoterte oppdrettsselskapet SalMar (Witzøe-familien).

Ifølge bladet Kapital var Jessen (født 1976) så vidt inne på topp 400-listen i fjor over Norges rikeste, med en anslått nettoformue på 850 millioner kroner. Kapital beskriver Jessen som Gustav Witzøes våpendrager i Kverva Industrier, og han har en eierandel i Witzøes holdingselskap Kvarv.

Les også: Vilde (26) vil kjøpe hus i et boligmarked som koker: – Voldsomt trykk

Møysommelig prosess

Toppleiligheten på 463 kvadratmeter som nå selges, ble møysommelig oppgradert i årene 2010 til 2018 med bruk av eksklusive materialer. Ifølge en annonse har leiligheten samtidig beholdt sitt klassiske særpreg.

Faktisk har Jessen brukt mer på oppgraderingene enn prisantydningen på 42,5 millioner kroner.

- I mange tilfeller argumenterer vi for beliggenheten når det gjelder prisen, her er det det hva leiligheten har kostet å sette i stand.

- Overtar en ny eier mye av inventaret?

- I utgangspunktet er det mye løsøre som ikke følger med. Det er mye som er tilpasset nåværende eier, så man skal ikke se bort fra en del av inventaret er av interesse for potensielle kjøpere, svarer Benum.

Han sier salget skyldes det han kaller noe veldig normalt, folk befinner seg i ulike livssituasjoner.

Les også: Seks år med rot: 58 familier nektes innflytting i Oslos opphetede boligmarked

Flere i nærheten

Gitt prisantydningen på 42,5 millioner kroner, ligger det an til Trondheims dyreste bruktbolig noensinne. Den nåværende rekorden er på 39 millioner, som var to separate leiligheter som skal brukes som én

- Det er få boliger som er solgt rundt denne prisantydningen. Det finnes en del boliger i Trondheim som hadde fortjent en slik pris, men de skal av ulike årsaker ikke selges, sier Benum.

Luksusleiligheten har blant annet privat heis, spa-avdeling med basseng/jacuzzi, tre wc, fire soverom og en egen vinstue med plass til ca. 2000 vinflasker. En ny eier kan også se frem til et omfattende integrert lydanlegg i veggene.

Prisantydningen på 42,5 millioner kroner tilsvarer om lag 92.000 kroner kvadratmeteren. Det er de seneste årene bare solgt to mindre leiligheter i gården Port Arthur 9A, og de gikk for om lag tiendeparten av den som nå selges.

En 5-romsleilighet på 90 kvadratmeter i 1. etasje er nå til leie i Port Arthur 9 for 22.000 kroner i måneden.