*Nettavisen* Økonomi.

Har tapt minimalt på streiken

Foto: Thomas Gulbrandsen

Se og Hør fikk kraftig kritikk fra grafikerne da de valgte å trykke bladet i Sverige under streiken. Det tar forlagsredaktør Lasse Gimnes med stor ro, for Se og Hør har solgt så det suser.

20.05.04 21:20

Under trykkeristreiken som ble avblåst torsdag, har Se og Hør trykket bladet på Førmlandsk grafiske AB i Sverige. Det ble av mange sett på som streikebryteri. Lederen i Grafisk Forbund, Roger Andresens uttalte tidligere i uken til TV 2 Nettavisen at han synes bladet bryter de uskrevne reglene som gjelder i en slik konflikt.

Men forlagsredaktør Lasse Gimnes i Se og Hør stod på sitt – bladet skulle ut, han ville ikke finne seg i å være uskyldig tredjepart i denne konflikten.

Minimalt tap
Når trykkeristreiken nå avblåses, utrykker Gimnes overfor TV 2 Nettavisen lettelse, men sier samtidig:

– Vi har tapt minimalt på streiken, det er mange som lider langt mer enn oss. Det koster ekstra å trykke i Sverige, men vi har solgt godt.

– Hvor godt?

– Vi vil ikke ut med noe tall, men vi har solgt en større andel av opplaget enn normalt, oppgir forlagsredaktøren.

Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik sier at salgstallene ikke er klare ennå, og bekrefter at de uansett ikke offentliggjør enkelttall:

– Men det er jo bare å gå å se i hyllene. Vi er jo de eneste som kommer med nyheter nå, og det har vært ganske tomt der hvor jeg har sett, sier Nelvik til TV 2 Nettavisen.

Selv om Se og Hørs tap er minimale, mener forlagsredaktør Gimnes at streiken skader trykte medier som sådan. Han håper derfor den snart er over.

– Jeg føler virkelig med VG og Dagbladet og de andre, hevder Gimnes.

Tror ikke Aller Trykk er sure
– Grafikerne var sure på dere, frykter dere at samarbeidsklimaet med det norske trykkeriet har blitt skadet?

Noen grafikere var sure, ikke alle. Noen av de som uttalte seg var negative, jeg vil heller kalle det det, til at vi valgte å trykke bladet i utlandet. Men nei, jeg frykter overhodet ikke et dårligere forhold med det norske trykkeriet, beroliger Se og Hør-toppen.

Gimnes ser ikke for seg den helt store endringen nå som grafiker-konflikten er over. Avisene kommer jo ikke uansett og de fleste ukebladene er trykket lang tid i forveien av utgivelsene.

– Det er vel bare Her og Nå som har vært ute og nå vil være tilbake, sier Gimnes

Også Se og Hør-bladet som kommer ut fredag er trykket i Sverige, men fra og med tirsdags-utgaven er det igjen Aller Trykk som gjør jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag