*Nettavisen* Økonomi.

Har tjent 10 mill. på tre dager

Foto: Scanpix/Aftenposten

Det lille legemiddelselskapet DiaGenic har tredoblet kursen på tre dager, og investor Tharald Brøvig har tjent 10 millioner på kursraketten.

Mandag stod DiaGenic-kursen i 2,75 kroner. I dag handles den for drøye åtte kroner - en kursoppgang på rundt 300 prosent.

Den som smiler mest over den voldsomme kursoppgangen, er den kjente investoren Tharald Brøvig og hans familie. Til sammen har Brøvig med familie tjent rundt 10 millioner kroner de siste tre dagene. Største eier i DiaGenig er nemlig Venture Invest, som eies femti prosent av familien Brøvig. Selskapet eier 3,6 millioner aksjer i DiaGenic.

Det lille legemiddelselskapet er relativt ukjent, og en nykommer på børsen. Det ble notert i fjor høst, etter å ha fusjonert med det «tomme» børsselskapet Mefjorden.

DiaGenic har patentert en diagnosemetode som gjør at forskjellige sykdommer kan oppdages på et tidligere tidspunkt.

Onsdag morgen kom selskapet med en melding om at metoden nå er inne i kommersialiseringsfasen, og at selskapet sikter på å utvikle et produkt for å kunne oppdage og diagnostisere brystkreft.

Meldingen fikk aksjen til å skyte i været. I går steg den fra 2,75 kroner til 4,90 kroner. Oppgangen har fortsatt i dag, og torsdag ettermiddag omsettes den for rundt 8 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.