Gå til sidens hovedinnhold

Har tjent fett på tørste nordmenn i koronatiden

Vintørsten i koronatiden ga klingende mynt i kassa for en landets rikeste.

Omsetningen på Vinmonopolet har økt kraftig under Covid-19-pandemien - grunnet restriksjoner på reiser og uteliv. En som nyter godt av dette er Stein Erik Hagen. Hans selskap Canica eier nemlig 44 prosent av vinprodusenten Arcus - som er stor leverandør særlig av pappvin til norske kunder.

Les også: Staten håver inn på stengt svenskegrense: Ølsalget gjennom taket

Tirsdag la Arcus fram sin kvartalstall, og selskapet kan melde om det beste kvartalet noen sinne, målt i både omsetning og driftsresultat.

- Det har vært noen utfordringer med å sikre leveranser og råstoffer, men enkelte sene leveranser har hatt begrenset virkning, skriver konsernsjef Kenneth Hamnes i rapporten.

Les også: Enorm økning i pappvinsalget under koronakrisen

Arcus' vinomsetning i Norge økte med 53 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2019. Resultatet for konsernet (justert EBITDA) økte fra 83 til 119 millioner kroner, mens omsetningen i hele konsernet økte fra 698 til 767 millioner kroner.

Les også: Dette er de store koronavinnerne på aksjemarkedet – nå kommer sjefstrategen med en klar beskjed

Arcus forklarer økt vinomsetning med økt salg av kartongvin samt prisøkninger i de nordiske monopolene, som ga økt bruttomargin til tross for negative valutaeffekter.

Nedstengningene påviket salget særlig i Finland og Norge, men ikke like markant i Sverige, fordi restriksjonene der har vært mindre omfattende, melder selskapet i kvartalsrapporten. Arcus er den største vinimportøren i Norge og den nest største i Sverige.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger