NEW YORK (Nettavisen): Hovedeieren av den kontroversielle plattformen OnlyFans, hvor det vanligvis utveksles lettkledde bilder, nakenbilder og videoer mot betaling, har tjent enorme summer de siste årene.

NA+: – De liker at jeg er ung, sier «Oda». Nå reagerer flere kraftig på Norges nye nakentrend

Utbytte på 517 millioner dollar

OnlyFans tar rundt 20 prosent av inntektene fra de som benytter seg av plattformen, og ifølge Bloomberg skal en av hovedeierne av OnlyFans, Leonid Radvinsky (40), ha tatt ut et utbytte på hele 517 millioner dollar, eller 5,225 milliarder norske kroner bare de to siste årene.

Insider skriver også at antall brukere på plattformen, som gir brukere muligheten til å blant annet tilby seksualisert innhold mot betaling, har økt med 128 prosent i den samme perioden, mens antall personer som leverer innhold på plattformen har økt med over en tredjedel.

NA+: Sex og skamliv

Inntektene til OnlyFans, som hadde en ekstrem utvikling under pandemien, skal også ha økt fra 358 millioner dollar, 3,6 milliarder kroner, til 932 millioner dollar, eller 9,4 milliarder kroner, bare det siste året.

LES: Satte ny OnlyFans-rekord: - Tjente over åtte millioner på seks timer

Overskuddet før skatt økte fra 616 millioner norske kroner i 2020 til rundt 4,4 milliarder kroner i 2021.

LES: Sextrend har eksplodert: Nå drives den frem av helt ekstreme boligpriser

Leonid Radvinsky, som bor i USA, mens som opprinnelig kommer fra Ukraina, skal ha tatt ut hele 284 millioner dollar, 2,87 milliarder kroner i utbytte tidlig i 2021, og deretter ytterligere 233 millioner dollar, 2,35 milliarder kroner, etter november 2021, ifølge en årsrapport som Bloomberg har fått tilgang til.

LES OGSÅ: OnlyFans: Ville man anbefalt datteren sin eller niesen sin å gjøre det samme?

To millioner produserer innhold

I den samme rapporten heter det at de rundt to millioner personene som bidrar med innhold til plattformen, skal ha dratt hele fire milliarder dollar, eller rundt 40 milliarder kroner, i inntekter bare i 2021.

Det at rundt to millioner personer bidro til innhold på OnlyFans i 2021, representerer en økning på 34 prosent fra året før.

NA+: For de fleste av oss er sex helt normalt. For andre er det så syndig og tabu at de selv i dagens opplysningssamfunn ikke vet hvordan mennesker har sex – eller tror onani er den sikre veien til helvete.

OnlyFans-plattformen preges av folk som deler nakenbilder og videoer mot betaling, men også flere kjendiser som Cardi B og DJ Khalid tilbyr eksklusivt innhold der mot betaling. Denise Richards (51), Bella Thorne (24) og Tommy Lee er eksempler på andre store stjerner som er å finne på nettstedet.

LES: Jenny (25) fikk sjokk da kollegaen fant henne på OnlyFans: – Er dette deg?

Det London-baserte selskapet OnlyFans ble stiftet i 2016 av Tim Stokely.

To år senere solgte han 75 prosent av selskapet til Radvinsky, som opprinnelig kommer fra Ukraina, men som er bosatt i Florida.

Ifølge Daily Telegraph holder 40-åringen en svært lav profil, men han skal ha drevet pornografiske nettsider gjennom sitt selskap Cybertania i nesten to tiår.

NA+: «Oda» (19) fra Larvik tjener opptil 60.000 i måneden på nakenbilder: – De liker at jeg er ung

- Tjener penger - holder kontrollen

Amrapali Gan er i dag administrerende direktør i OnlyFans.

- Vi gjør det mulig for skapere å tjene penger deres eget innhold og holde kontrollen over det, har Gan tidligere uttalt til BBC.

I Norge er det flere kvinner som tjener penger på å selge bilder og videoer på OnlyFans. En av dem er Lene Antonsen, som tidligere har fortalt Nettavisen at hun blant annet har finansiert utdannelsen ved hjelp av OnlyFans. Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren sa da at:

- Det er lettjente penger, og forklarte at hun tjener penger på å chatte og/eller sende bilder av seg selv - ofte toppløs, men ikke alltid.

Her kan du lese flere intervjuer med dem:

NA+: Sluttet i jobben for å selge egne sexvideoer: – Vi har opplevd flere ganger at folk vi kjenner har sett på

NA+: Lene (30) selger bilder på OnlyFans: – Jeg synes debatten er kjempeteit

NA+: Benedicte (30) langer ut mot ny nakentrend: – Sjokkert over hvor mange som ikke vet om det

NA+: – De liker at jeg er ung, sier «Oda». Nå reagerer flere kraftig på Norges nye nakentrend

Les også: Hudflettet datterens OnlyFans-konto. Nå følger ekskona etter