Det bekreftet Skatteetaten til Nettavisen tidlig søndag ettermiddag.

De tekniske utfordringene ble først avvist av Skatteetaten, før de senere bekreftet at det var problemer med nettsidene. Dette kommer rett før fristen for å levere skattemeldingen går ut.

– Vi har tekniske utfordringer, men har identifisert dem og jobber med å løse dem, sier Stig Flesland, pressevakt i Skatteetaten, til Nettavisen.

Klokken 14.00 kunne imidlertid Flesland opplyse om at problemet var løst.

– Vi har løst de tekniske problemene som førte til at enkelte ikke fikk levert skattemeldingen en kort periode. I løpet av dagen forventer vi en stor pågang på skatteetaten.no. Hvis du opplever treghet eller feilmelding kan du prøve å refreshe siden eller prøve igjen senere, forteller Flesland til Nettavisen.

Flere har ikke levert

På fredag kunne Nettavisen opplyse om at nærmere 3,9 millioner har sett skattemeldingen. Likevel hadde bare 2,7 millioner sendt den inn digitalt.

Det betyr at flere nordmenn var avhengig av at nettsidene skulle bli fikset i løpet av dagen.

På skatteetaten sine nettsider står det at fristen for å levere skattemeldingen er 30. april. Flesland kan imdlertid berolige nordmenn som ikke har levert enda:

– Siden det er en søndag og fridagen 1. mai en mandag i år, regnes det ikke som for sent om du leverer til og med tirsdag 2. mai.

Kan risikere å betale for mye

Før helgen kunne Flesland opplyse om at det var sendt ut 5,2 millioner skattemeldinger, inkludert papir og til enkeltpersonforetak.

Ifølge ham er det cirka en halv million som ikke sjekker, noe de også tror gjør seg gjeldende i år også. Dersom du ikke leverer skattemeldingen kan du risikere å betale for mye skatt.

– Da bruker Skatteetaten opplysningene som ligger forhåndsutfylt. Hvis du ikke sjekker, kan du risikere å betale for mye skatt. I verste fall risikerer du å få tilleggsskatt, hvis Skatteetaten skulle oppdage at det er oppgitt for lav inntekt eller formue, sa Flesland til Nettavisen fredag ettermiddag.