Gå til sidens hovedinnhold

Hardere konkurranse for SAS

Det blir hardere konkurranse for SAS i flymarkedet fremover. KLM vil fra årsskiftet gi et utvidet rutetilbud til norske reisende, og Sterling kutter dramatisk i prisene på sin København-rute allerede fra fredag.

KLM bestemmer seg innen nyttår for om de skal gå inn i luftfartsallianse med SkyTeam eller oneworld. SkyTeam, med Air France i spissen, er så langt favoritt.

- Vi snakker nå bare med Air France, men utelukker ikke muligheten for å gjenoppta samtalene med British Airways og oneworld, sier pressetalsmann Bart Koster i KLM til Aftenposten.

For SAS og Star Alliance betyr dette økt konkurranse. KLM kan i så fall tilby et svært utvidet rutetilbud til nordmenn, og har store planer om å ta kunder fra SAS og Star Alliance.

Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS avventer avgjørelsen fra KLM, men tror SAS vil være konkurransedyktig uavhengig av hva det nederlandske flyselskapet foretar seg.

Også Sterling trapper opp konkurransen for SAS. På ruten mellom København og Oslo skal ingen billetter koste over tusen kroner. De billigste billettene skal selges for helt ned til 500 kroner for en vei. Ifølge en pressemelding vurderer Sterling også å utvide antall flygninger mellom de to skandinaviske byene for å ta kunder fra SAS.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar