Haster å få slutt på korrupsjonen

Foto: Chrisitian Steffensen (Foto: TV 2 Nettavisen)

Resultatet kan bli krig hvis vi ikke får internasjonalt overvåkingssystem for store «pengeflyttere», hevder spesialråd Eva Joly.

23.09.04 12:41

Joly håper at et nytt internasjonalt system for overvåking av bankinnskudd til store «pengeflyttere» vil bli innført i løpet av to år. Hvis dette ikke blir tilfellet, frykter hun at korrupsjonen kan komme ut av kontroll, og i verste fall krig som resultat.

- Overvåkingen vil innebære at det lages internasjonale registre over hvem som håndterer store pengebeløp og deres nærstående. Det gjenstår problemer med å få opphevet immuniteten til statsledere som i dag står bak stor korrupsjon og beriker seg selv, sier Joly til Bergens Tidende.

Spesialråden hevder det haster å få stopp på pengeoverflyttingen for det er her man kan få stopp på korrupsjonen.

- I årene fremover vil den vestlige verden snart oppdage at de nå bare er en av aktørene. Andre har langt sterkere tradisjon for å bruke korrupsjon til å skaffe seg det de vil. De vil kunne utkonkurrere vesten. Jeg tror ikke Vesten vil godta det - og da er faren for krig overhengende, hvis vi ikke stopper korrupsjonen nå, påpeker Joly.

Og legger til at det reelt sett er et lite antall mennesker som er korrupte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag