Gå til sidens hovedinnhold

Håver inn 2,76 mrd.

Bjarne Skeie har solgt seg ut av Sinvest og kan innkassere 2,76 milliarder kroner.

Det har lenge versert rykter om at det skal komme et bud på Sinvest.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag kom bekreftelsen om at storaksjonær og styreformann Bjarne Skeie i Skeie Group har inngått en avtale om å selge alle aksjene i Sinvest til en pris per aksje på 135 kroner. Skeie Group kan dermed putte 2,76 milliarder kroner inn på en allerede fyldig konto.

Kursen kjøperen er villig til å betale, priser riggselskapet til rundt 8,2 milliarder kroner.

Ryktene har svirret om at det skal være intressenter som snart var klare til å by mellom 130 og 135 kroner per aksje. Dette har gjort at kursen på selskapet torsdag endte på 110,75 kroner.

Kjøperen er selskapet Aban Singapore, som er et datterselskap av det indiske Aban Group.

Advokatene i Wikborg, Rein & Co har vært juridiske rådgivere for Skeie Group i forbindelsen med denne transaksjonen, mens First Securties og advokatkontoret BAHR har vært rådgiverne til Aban.

- Vi er svært fornøyde med å bli en ledende aksjonær i Sinvest. Vi har et optimistisk syn på offshore boremarkedets fremdrift og vår ambisjon er å styrke vår markedsposisjon. Investeringen i Sinvest, som har en solid flåte av moderne jack-up rigger som er glimrende posisjonert for det stadig voksende jack-up-markedet, vil øke vår eksponering i jack-up boremarkedet betydelig. Vi er langsiktig med våre investeringer i Sinvest. Vi har ingen planer om å fremsette et tilbud om å kjøpe de resterende aksjene i Sinvest, skriver direktør Reji Abraham i Aban.

Bjarne Skeie har ikke svart på NA24 iMarkedet henvendelser.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken