*Nettavisen* Økonomi.

Heftig skattesmell for pendlere – mister 40.000 i fradrag

PENDLERE: Bilkø mellom Hokksund og Vestfossen på E 134 i retning Drammen og Oslo tidlig på ettermiddagen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Om få dager kommer skattemeldingen. Pendlere med kostfradrag mister rundt 40.000 kroner i fradrag. Det kan bli en heftig skattemell for mange.

27.03.19 12:46

– Hvis du pendler 200 døgn i året vil det si 41.000 kroner i fradrag som nå er borte. Det betyr 9.430 kroner mer i skatt. Det er jo mye penger, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til Dagbladet. (bak betalingsmur)

Den 4. april kommer skattemeldingen i din innboks på Altinn.no. Det gjelder hvor mye skatt og inntekt du har betalt for i fjor.

Mange nordmenn nyter godt av pendlerfradraget, som sørger for at du kan få fradrag for en god del av kostnadene du har ved å pendle til og fra jobb.

Rammer tusenvis av nordmenn

Ifølge Skatteetaten er den store endringen for pendlere at det såkalte kostfradraget forsvinner. De nye reglene innebærer at du ikke kan ha kokemulighet i pendlerboligen.

– De fleste som pendler har et kjøkken i pendlerboligen. Det betyr at det er mange som mister denne fordelen, sier Sandmæl.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKATTESMELL: Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB.  Foto: Stig B. Fiksdal (DNB)

Mister opptil 47.000 i fradrag

Rolf Lothe som er fagsjef i Skattebetalerforeningen sier at fra og med 2020 må pendlerne ta regningen helt selv.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKATTESJEF: Rolf Lothe er fagsjef i Skattebetalerforeningen.  Foto: Bo Mathisen. (©BO MATHISEN)

– At man ikke får fradrag for utgifter til kost gjelder pendlere som har kokemulighet i pendlerboligen, noe de aller fleste pendlere har. En ordinær pendler mister et kostfradrag på 47.000 kroner hvis vedkommende oppholder seg 230 dager i pendlerboligen, noe som selvfølgelig er mange penger for dem det gjelder. Dette vil gjelde mange tusen som er pendlere, sier Lothe til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.