Gå til sidens hovedinnhold

Hegnar: - Et nedverdigende tilbud

Trygve Hegnar vil inn i Gyldendals styre. Nå har erkefiendene Erik Must og Kjell Chr. Ulrichsen tilbudt han å bli valgkomitémedlem. - Et nedverdigende tilbud, sier Hegnar.

Selv om Gyldendal på generalforsamlingen i mai skal bytte ut to av dagens aksjonærvalgte styrerepresentanter, blir det ingen styreplass på Trygve Hegnar denne gangen heller.

Hegnar, som nå eier 28,6 prosent av det børsnoterte forlaget, har siden han kjøpte de første aksjene i august 2003 gjort det klart at han vil inn i styret. Men Gyldendals sterke mann og styremedlem, hovedaksjonæren Erik Must, sier fortsatt nei, skriver Aftenposten.

På et nylig møte mellom Hegnar, Must og Ulrichsen ble førstnevnte istedenfor styreplass tilbudt å tre inn i Gyldendals valgkomité. Noen slik komité har ikke Gyldendal i dag, men dersom Hegnar takket ja, hadde de tre mer enn nok aksjer til å endre vedtektene og opprette en valgkomité.

De to andre medlemmene av valgkomiteen skulle være nettopp Must og Ulrichsen.

Overfor Aftenposten betegner Hegnar det som "nedverdigende" at han som storeier i Gyldendal skulle måtte sitte på prøve i en valgkomité sammen med Must og Ulrichsen før han eventuelt ble funnet verdig til styreplass.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?