*Nettavisen* Økonomi.

Hegnar må spille «Tommyball» i Gyldendal

Foto: (TV 2)

Spillet om Gyldendal fortsetter. Nå foreslår styret å endre reglene, noe som kan gjøre det vanskeligere for Trygve Hegnar i kampen mot andre aksjonærer.

14.04.05 12:01

Den legendarsike Tommy i «Tommy og Tigeren» spiller sitt eget spill Tommyball, hvor essensen er at reglene endres underveis, alt etter Tommys behov.

I en manøver som kan minne om Tommyball, foreslår nå styret i i innkallingen til ordinær generalforsamling i Gyldendal vesentlige vedtektsendringer, som legger hindringer i veien for Trygve Hegnars forsøk på å få innflytelse i det ærverdige forlaget.

Stemmerettsbegrensning
Styret foreslår nemlig å oppheve en stemmerettsbegrensning, som sier at ingen aksjonær kan stemme for mer enn 20 prosent av stemmene.

Hegnars arge motstandere i Gyldendal, finansmennene Erik Must og Kjell Chr. Ulrichsen, kontrollerer til sammen over 50 prosent av selskapet.

I dag får de kun stemme for 20 prosent av aksjene hver. Dersom det nye forslaget får flertall, har de to full kontroll i Gyldendal.

Trygve Hegnar ønsker ikke å kommentere styrets forslag.

- Jeg fikk innkallingspapirene først i dag, og har ikke fått tenkt gjennom dette så mye ennå, sier Trygve Hegnar.

Ikke styreplass
I innkallingen til generalforsamlingen, foreslår også styret og gjenvelge alle styremedlemmer, noe som betyr at Trygve Hegnar fortsatt holdes utenfor - til tross for en eierandel på 29 prosent.

- Dette er rett og slett dårlig «corporate governance», noe jeg selvfølgelig akter å ta opp på generalforsamlingen, sier Hegnar.

Gyldendals generalforsamling finner sted i Oslo 3. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag