Gå til sidens hovedinnhold

Hektet på e-post

En av fem er bruker så mye tid og energi på e-post at de kan kalles e-postmisbrukere.

Folk som sjekker e-posten sin tvangsmessig, eller som får panikk hvis e-posttilgangen deres forsvinner, kan kalles e-postmisbrukere.

Analyseselskpet Dynamic Markets har gjennomført en undersøkelse for antivirusselskapet Symantec. De har intervjuet ansatte og IT-sjefer i bedrifter med mer enn 500 ansatte i ulike bransjer i Europa, Midtøsten og Afrika. Undersøkelsen er brutt ned på norske forhold, skriver Aftenposten.

- 52 prosent sier de bruker mer enn to timer hver dag på å lese, skrive eller besvare e-post. 15 prosent bruker fire timer eller mer, sier Henrik A. Vaage i Symantec Norge.

22 prosent, sier de må sjekke e- posten og får panikk om de mister e-posttilgangen forsvinner. I andre enden av skalaen sier åtte prosent at de føler se bombardert av e-post, og at de gruer seg til å logge på.

- Det er helt uomtvistelig at hver enkelt av oss forlenger arbeidsdagen vår på grunn av e-postbruken, sier Vaage. Han mener bedrifter bør bli flinkere til å finne retningslinjer som kan hjelpe de ansatte med å håndtere informasjonsmengden.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?