*Nettavisen* Økonomi.

Heldig for bror og meglerhus

Også broren og arbeidsgiveren til Enskildas meglersjef, Fredrik Cappelen, kan sko seg på den rosende omtalen Cappelen gav Opera Software.

16.02.04 09:06

TV 2 Nettavisen avslørte sist uke at meglersjefen i Enskilda, Fredrik Cappelen, selv eier aksjer i programvareselskapet Opera som han skamroser i et Aftenposten-intervju 10. februar.

Cappelen tiet om at han selv eier Opera-aksjer for 1,1 millioner kroner da han ble intervjuet av avisen.

I stedet gav han uttrykk for at han tror verdien på Opera-aksjer blir atskillig høyere på sikt.

Ingen kommentar

Ei heller hans brors (18.500 aksjer) eller arbeidsgivers eierinteresser i selskapet (en mindre aksjepost), fikk det til å ringe bjeller for meglersjefen i Norges største meglerhus.

Overfor TV 2 Nettavisen vil ikke Cappelens bror kommentere sitt nære slektskap til meglersjefen.

- Ingen kommentar. Dette har ikke jeg noe med å gjøre, sier Opera-aksjonæren.

Ingen kommentar 2

Styreformann i Opera Software, Christian Thommessen, har ingen kommentar til meglersjefens dobbeltrolle.

Han overlater til selskapets finansdirektør, Christian Jebsen, å uttale seg i saken.

Ingen kommentar 3

- Hva synes du om at Enskildas-meglersjef sitter på aksjer i ditt selskap som gjør det problematisk for ham å uttale seg til media når Opera er i en børsnoteringsfase?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Men jeg merker meg hva Enskilda Securities har uttalt i saken, og tar det til etterretning, sier finansdirektør Christian Jebsen til TV 2 Nettavisen.

Kritikk

Enskilda-boss Mads Syversen gitt sin meglersjef mild kritikk for å uttale seg til media om en aksje han selv har eierinteresser i.

Ifølge finansdirektør Jebsen har Enskilda ennå ikke publisert opplysninger om Opera i skriftlig form. Når det skjer vil eierinteressene til meglersjef Fredrik Cappelen framgå av prospektet, opplyser Jebsen.

1 mrd

Meglerhusene Enskilda Securities og ABG Sundal Collier jobber for tiden med å legge til rette for Operas mulige børsintroduksjon. Opera-aksjen omsettes nå for om lag 11 kroner, hvilket priser nettleser-selskapet til en drøy milliard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.