Gå til sidens hovedinnhold

Helge Lund blir Statoil-sjef

Helge Lund (42) forlater Kjell Inge Røkke og Aker Kværner for å bli ny konsernsjef i Statoil. - Overraskende, sier Røkke.

Ny konsernsjef i Statoil blir Helge Lund, som inntil nå har vært konsernsjef i Aker Kværner. Det bekrefter Aker Kværner i en pressemelding mandag morgen.

- Helge Lunds fratreden kom overraskende på oss, men med Inge K. Hansen så raskt på plass, vil gjennomføringen av våre industrielle og finansielle planer fortsette som forutsatt. Aker Kværner har bredt sammensatte, sterke og motiverte lederteam. Det skaper trygghet for at framtidige mål vil bli nådd, sier Kjell Inge Røkke i en kommentar.

Ordknapp Lund
Lund var selv svært ordknapp da TV 2 Nettavisen spurte han om den nye sjefsjobben mandag morgen.

- Jeg har svært dårlig med tid nå. Jeg må få lov til å kommentere dette senere i dag, sa han.

I en pressemelding fra Statoil kommenterer Lund følgende:

– Statoil har en helt spesiell rolle og betydning i norsk næringsliv. Stillingen som konsernsjef representerer en særegen og stor utfordring, som jeg etter å ha tenkt meg grundig om har valgt å takke ja til. Statoil er et meget kompetent, robust og leveringsdyktig selskap med mange dyktige medarbeidere, og jeg ser frem til å kunne bidra til selskapets videre utvikling, uttaler Helge Lund.

Lund har gått gradene i konsulentselskapet McKinsey og i Aker RGI-systemet, og har nytt stor tillit som toppsjef i Aker Kværner. I prosessen som har ledet fram til dagens kunngjøring han Lund blitt regnet blant de heteste kandidatene til å overta toppjobben i Statoil.

Selv har Lund hevdet at han ikke har vært aktuell for jobben.

Inge K. Hansen til Aker Kværner
Konstituert konsernsjef Inge K. Hansen går samtidig motsatt vei, og overtar Lunds jobb som konsernsjef i det nye Aker Kværner, ett av tre nye konsern som skapes når dagens Aker Kværner restrukturer.

- Inge Hansen er en rettskaffen person som står for det han mener. Han er bunnsolid, handlekraftig og resultatorientert, sier Røkke i en kommentar.

Hansen har bred erfaring fra internasjonal industri og finans. Før han kom til Statoil som chief financial officer i 2000, var han toppsjef i den norske investeringsbanken Orkla Enskilda der han hadde arbeidet i seks år. I Statoil var han sentral i arbeidet med privatisering og børsnotering av selskapet i 2001.

Det nye Aker Kværner planlegges børsnotert i andre kvartal i år. Selskapet vil være et ledende industrikonsern med virksomhet innen olje, gass energi og prosess, skriver selskapet i meldingen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021