*Nettavisen* Økonomi.

Helge Moan tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn

Helge Moan. Tidligere het han Lars Rune Solberg. Bedragerisiktet. Siktet for en rekke bedragerier.

TILTALT: Den tiltalte mannen het opprinnelig Lars Rune Solberg, men er nå kjent som Helge Moan.  Foto: Interpol og norsk politi (Politiet)

En 50 år gammel nordmann som i fjor ble pågrepet i Malaysia og utlevert til Norge, er tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn for minst 13 millioner kroner.

24.02.20 14:31

Mannen har fra før en rekke konkurser og fengselsdommer for økonomisk kriminalitet på rullebladet. Mannen hadde vært etterlyst internasjonalt siden 2013 da han ble pågrepet i fjor.

Mannen ble allerede i desember 2017 siktet for grove bedragerier, forsøk på grove bedragerier og heleri av minst 10 millioner kroner. I januar i fjor ble siktelsen utvidet til å gjelde ytterligere 40 bedragerier og identitetstyverier.

50-åringen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, mens hans forsvarer, advokat Per Zimmer, sier til TV 2 at utgangspunktet er at hans klient har drevet med konsulentvirksomhet og solgt tjenester via internett.

– Vi har mottatt en omfattende tiltale, og den må vi gå grundig gjennom, sier Zimmer.

Ifølge tiltalen har mannen drevet med bedragerier i en størrelsesorden på rundt 30.000 kroner per fornærmet. I tillegg til grove bedragerier er han også blant annet tiltalt for identitetstyveri og grov hvitvasking, melder TV 2.

Da Nettavisen omtalte saken i fjor, etter mannen var pågrepet, fortalte politiet om pågripelsen.

«En mannlig norsk statsborger i slutten av 40-årene ble nylig pågrepet i Malaysia og utvist til Norge i begynnelsen av denne uken. Mannen har lenge vært internasjonalt etterlyst blant annet i forbindelse med grove bedragerier, forsøk på grove bedragerier og heleri på minst 10 millioner kroner», skrev politiet i pressemelding i februar 2019.

Etter pågripelsen kom det også fram at mannen var siktet for nærmere 40 bedragerier og identitetstyverier. Siktelsene gjaldt handlinger begått i tidsrommet mai 2012 til september 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag