Gå til sidens hovedinnhold

Helge Moan tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn

En 50 år gammel nordmann som i fjor ble pågrepet i Malaysia og utlevert til Norge, er tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn for minst 13 millioner kroner.

Mannen har fra før en rekke konkurser og fengselsdommer for økonomisk kriminalitet på rullebladet. Mannen hadde vært etterlyst internasjonalt siden 2013 da han ble pågrepet i fjor.

Mannen ble allerede i desember 2017 siktet for grove bedragerier, forsøk på grove bedragerier og heleri av minst 10 millioner kroner. I januar i fjor ble siktelsen utvidet til å gjelde ytterligere 40 bedragerier og identitetstyverier.

50-åringen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, mens hans forsvarer, advokat Per Zimmer, sier til TV 2 at utgangspunktet er at hans klient har drevet med konsulentvirksomhet og solgt tjenester via internett.

– Vi har mottatt en omfattende tiltale, og den må vi gå grundig gjennom, sier Zimmer.

Ifølge tiltalen har mannen drevet med bedragerier i en størrelsesorden på rundt 30.000 kroner per fornærmet. I tillegg til grove bedragerier er han også blant annet tiltalt for identitetstyveri og grov hvitvasking, melder TV 2.

Da Nettavisen omtalte saken i fjor, etter mannen var pågrepet, fortalte politiet om pågripelsen.

«En mannlig norsk statsborger i slutten av 40-årene ble nylig pågrepet i Malaysia og utvist til Norge i begynnelsen av denne uken. Mannen har lenge vært internasjonalt etterlyst blant annet i forbindelse med grove bedragerier, forsøk på grove bedragerier og heleri på minst 10 millioner kroner», skrev politiet i pressemelding i februar 2019.

Etter pågripelsen kom det også fram at mannen var siktet for nærmere 40 bedragerier og identitetstyverier. Siktelsene gjaldt handlinger begått i tidsrommet mai 2012 til september 2018.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken