NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Tesla-aksjen fikk rundjuling på Wall Street like etter åpning på onsdag og var ned rundt 3,6 prosent like etter åpning, samme dag som Tesla skulle levere årsresultat og resultat for fjerde kvartal 2022.

Senere på kvelden snudde det fullstendig og da Wall Street stengte, var aksjen opp rundt 0,4 prosent.

Les: Finn.no bekrefter: Store priskutt på Tesla

Bedre enn forventet

Ved 22-tiden onsdag kveld norsk tid, like etter at Wall Street stengte, laT esla frem årsresultat og resultat for fjerde kvartal 2022, tall det naturlig nok knyttet seg stor spenning til.

Det markedet forventet, var en fortjeneste på 1,13 dollar per aksje og en omsetning på rundt 24,6 milliarder dollar, melder CNBC.

Resultatene viser at Tesla leverer bedre enn forventet, nemlig en fortjeneste på 1,19 dollar per aksje, og 24,32 milliarder dollar i omsetning, melder CNBC.

Les: Hun tjente helt perverst med penger på sextrafikken

Wall Street Journal skriver at Tesla leverte et overskudd på 3,7 milliarder dollar i fjerde kvartal, en oppgang på 59 prosent fra året før. Tallet er likevel lavere enn det Wall Street forventet, som var 3,8 milliarder dollar.

Den amerikanske finansavisen skriver at investorenes tillit til elbilprodusenten er svekket, og at selskapet står overfor utfordringer som økte renter, tøff konkurranse og svekket popularitet, melder NTB.

Tesla satte ny rekord

De ferske talene fra Tesla gjorde at aksjen falt svakt på etterhandelen, rundt 0,5 prosent. På førhandelen torsdag, er aksjen derimot opp hele 10,7 prosent.

På slutten av dagen var Nasdaq-indeksen ned 0,18 prosent, S&P 500-indeksen ned 0,02 prosent og Dow Jones var opp 0,03 prosent.

Tesla meldte tidlig i januar at selskapet produserte over 439.000 biler i årets siste kvartal.

Helårsleveransen av biler beløp seg til rundt 1,31 millioner, noe som er en rekord for Tesla, etter at selskapet startet produksjonen ved sine nye fabrikker i Austin, Texas og Brandenburg, Tyskland, skriver CNBC.

Priskutt

Tesla-priskuttet i forrige uke har skapt store overskrifter og engasjement blant både bransjefolk og bilinteresserte. Elbilprodusenten satte ned prisen på sin bestselger Model Y med opp til 120.000 kroner. Dermed sank prisen på den rimeligste modellen til 431.845 kroner.

Ferske tall Nettavisen har fått fra Finn.no viser at gjennomsnittsprisen på annonserte Model Y har blitt barbert med 53.000 kroner etter at nyheten ble kjent.

Gjennomsnittsprisen for Model Y var 636 000 før 13. januar og 583 000 etter 13. januar og fram til mandag. Det betyr store tap for Tesla-eierne sammenliknet med prisene før det store kuttet. Tiden det tar før bilene blir solgt har økt med tre dager i snitt før og etter priskuttet.