Helt fastlåst i riggkonflikten

Den 11 uker lange streiken på oljeriggene i Nordsjøen er mer fastlåst enn noen gang etter et sonderingsmøte mellom partene torsdag kveld.

Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) varsler en snarlig opptrapping av riggkonflikten etter et resultatløst sonderingsmøte med Rederiforbundet torsdag kveld.

- Jeg kan vanskelig se noen snarlig utgang på denne konflikten. Det virker veldig fastlåst og avstanden er stor. Dette kan bli langvarig, sier informasjonssjef Marit Ytreeide i Rederiforbundet til NTB.

OFS-leder Terje Nustad er skuffet over at det ikke ble noen løsning i sonderingsmøtet i Rederiforbundets lokaler:

- De viser fortsatt en total avvisning av våre krav. Eneste tilbud var å sette ned et uforpliktende utvalg som skal drøfte disse problemstillingene. Det er i praksis helt verdiløst, det vet vi fra tidligere konflikter, sier Nustad til NTB.

Nå varsler han en opptrapping som arbeidsgiverne skal få merke:

- Dersom Rederiforbundet ikke tar til fornuft, vil vi gå til ytterligere opptrapping om kort tid. Det blir en opptrapping som de skal få merke ganske hardt på pengepungen, sier Nustad.

500 oljearbeidere i OFS er i streik mot det de opplever som utflagging av norske oljearbeidere. Arbeidsgiverne i Rederiforbundet svarte på sin side med lockout fra streikens niende uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.