På grunn av nedstengingen måtte Stordalen blant annet forhandle med gårdeierne. Blant de største av dem er Stordalens mangeårige venn, største eier i Pandox og mangemilliardær Christian Ringnes.

Dagbladet Børsen har fått tilgang til boka, «Apollo-Metoden» og skriver at det flere ganger var helt fastlåst mellom de to vennene. I boka framkommer det at Stordalen personlig dro på hjemmebesøk til nabo og eiendomsbaron Ringnes i et forsøk på å få på plass en ny leieavtale for sine hoteller:

«I første halvdel av april hadde forhandlingene med gårdeiere stort sett gått ganske bra. (...) Gårdeierne var i ferd med å forstå alvoret. Men noen få nektet fortsatt å vike en tomme. Og spesielt én av dem skulle vise seg utfordrende å jobbe med: Min gamle venn Christian Ringnes».

Les også: Frykter januarsmell: - Over 600.000 er bekymret for økonomien

Pandox hadde truet med konkursbegjæring, viste det seg. Dette la ytterligere press på en krevende situasjon for Stordalens hotellimperium. I boka heter det videre:

«Han var styreleder og hovedaksjonær i Pandox, et svensk selskap som satt med leiekontraktene på mange av hotellene våre. Det hadde vært knallharde forhandlinger, men de vek ikke en tomme. Det var en katastrofe. Og skal jeg være ærlig, var det kanskje Ringnes jeg aller minst hadde ventet det fra.»

Les også: Derfor fikk vi plutselig den dyreste strømmen i Europa: - Har malt seg inn i et hjørne

Stordalen skriver forteller også om et mislykket og anspent møte hjemme hos Ringnes på Bygdøy, der han ble totalt avfeid. Ringnes bekrefter det som beskrives overfor Dagbladet, men understreker at vennskapet har overlevd krisen. Stordalen ikke har hatt anledning til å kommentere innholdet i boka.